Skocz do zawartości

Tynkowanie sufitu

Recommended Posts

Mam do wytynkowania dosłownie z 5m2 sufitu na klatce schodowej. Chcę położyć jak najcięńszą warstwę, bo w tej chwili jest już tam chyba mniej niż 2m wysokości. Tak jak na fotce widać nierówność od szalunku. Chcę wyciąć bruzdy na listwy i położyć tynk, albo jakąś zaprawę naprawczą. Są takie, które już od 3mm można kłaść, coś polecacie? Nie wiem czy gipsową, czy wapienną, bo generalnie tynkowałem zawsze swojej roboty cementowo-wapienną. 3522a105a2df9ecb36841f84561824ef.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, vlad1431 napisał:

Mam do wytynkowania dosłownie z 5m2 sufitu na klatce schodowej. Chcę położyć jak najcięńszą warstwę, bo w tej chwili jest już tam chyba mniej niż 2m wysokości. Tak jak na fotce widać nierówność od szalunku. Chcę wyciąć bruzdy na listwy i położyć tynk, albo jakąś zaprawę naprawczą. Są takie, które już od 3mm można kłaść, coś polecacie? Nie wiem czy gipsową, czy wapienną, bo generalnie tynkowałem zawsze swojej roboty cementowo-wapienną. 3522a105a2df9ecb36841f84561824ef.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Ja to bym wziął fachowca :D
Nie mam "drygu" do takich robót. A jeszcze sufit :zalamka:
Przed wielu laty tynkowałem może niecały metr kwadratowy pod licznik, bezpieczniki i co tam jeszcze zakład energetyczny potrzebuje zamieścić. Boże.... co to było:takaemotka:

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...