Skocz do zawartości

Dyskusja na forum: Jakie zmiany w prawie budowlanym czekają nas w 2024 roku?

Recommended Posts

Ta część przewodnika dla inwestora rozpoczynającego budowę domu ma pomóc w przygotowaniu się do tego przedsięwzięcia. Inwestor znajdzie tu odpowiedzi na pytania dotyczące wyboru działki i projektu domu. Oraz informacje o przepisach prawa budowlanego, którym podlega proces budowy. Warto się z nimi zapoznać, bo poprzedni rząd zapowiadał istotne zmiany, np. możliwość budowy domów dowolnej wielkości bez pozwolenia. Było o nich bardzo głośno, ale ostatecznie tych przepisów nie przyjęto.

Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/109218-jakie-zmiany-w-prawie-budowlanym-czekaja-nas-w-2024-roku

Komentarz dodany przez Waldemar Tkaczyk:
Szanowny Panie Januszu, Serdecznie Panu gratuluję wspaniałego artykułu, obejmujący najważniejsze elementy procesu inwestycyjnego, do uzyskania Pozwolenia na budowę lub tylko zgłoszenia. Jako inżynier budowlany z uprawnieniami projektowymi i wykonawczymi, od wielu lat czytam mnóstwo artykułów na w/w temat. Pierwszy raz spotkałem się z tak czytelnym, jasno napisanym, profesjonalnym i merytorycznym artykułem, z wyeksponowaniem w sposób jasny i czytelny, często zawiłych i niezrozumiałych przepisów prawa budowlanego, dla przeciętnego Kowalskiego. SUPER ! Jeszcze raz GRATULUJĘ !!! Życzę dużo zdrowia i satysfakcji. Redakcja zapewne się cieszy, że wyłowiła taką "perłę". Serdecznie pozdrawiam. Z należnym szacunkiem, Waldemar Tkaczyk emerytowany inż. bud. i znawca prawa budowlanego. Ps. Nie, nie jestem znajomym :-) Szanownego Pana Janusza Wernera. Musiałem to napisać, bo ten artykuł mnie urzekł - jest wybitny.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...