Plamy po położeniu gipsowej masy szpachlowej
-
Kto przegląda 1 użytkownik
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
A co to za ściana? Stara czy nowo postawiona? Jednolita, czy naprawiana? Wietrzysz to pomieszczenie czy jest zamknięte? Jaka jest temperatura? Mierzyłeś wilgotność powietrza?
-
To, ze wygląda na związaną, nie znaczy, że jest sucha. Mi się wydaje, ze ona nadal jest miejscami mokra stąd tez te plamy. Miejscami było położone grubiej i w tych miejscach jeszcze wysycha.
-
Witam, trzy dni temu, oczywiście po uprzednim zagruntowaniu, na ścianę położyłem gipsową masę szpachlową "Knauf G-K START". Na początku myślałem, że po wyschnięciu koloryt się wyrówna, ponieważ przez pierwsze godziny plamy stopniowo "zanikały", tak jakby była to właśnie kwestia schnięcia. Jednak po trzech dniach, ściana wygląda jak na załączonym zdjęciu. Do pewnego momentu te plamy zanikały, natomiast od wczoraj nie zmieniło się już nic. Czy to jest jakiś problem? Masa wygląda na związaną, nic nie odpada, jest twarda, nie odparza się ani nic. Jedynie te plamy. W dalszej kolejności planowałem kłaść jakąś szpachlę typu finish no i wykończenie częściowo farbą, częściowo tapetą. Zastanawiam się jednak czy nie będzie jakichś problemów, w stylu wykwity na kolejnych warstwach itd. Pozdrawiam
-
Tobie się chyba bardziej przyda. Nie no. Nawet gdybym chciał to nie mam czym przeciąć, nie mam czym przewieść do stolarza. Taniej już by było zamówić nowe.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Zamieściłeś swój post w nieodpowiednim dziale I tutaj odpowiadali Ci "zwykli" forumowicze, którzy bywają tutaj, aby podzielić się swoim doświadczeniem zawodowym, swoją wiedzą nabytą długimi latami pracy/praktyki. I od nich dostałeś jakieś odpowiedzi - tak, czy inaczej ocenione przez Ciebie Odpowiedzi dotyczące działki leśnej, życia na niej, mieszkania na niej.. Natomiast jeśli oczekujesz wiedzy o budowie okien NRO, poszukiwania miejsc, w których po korzystnej - dla Ciebie - cenie możesz je nabyć, to powinieneś był przejrzeć jak wygląda to forum, jakie pokazuje możliwości podzielenia się wiedzą i swój post zamieścić gdzieś tutaj: Firmowi eksperci rzadziej zaglądają na ogólną część forum, tam oczekują na tego typu zapytania i problemy... To nie było zaśmiecanie tematu, tylko próba pokazania sposobu użycia możliwych materiałów do zabezpieczenia budynku przy granicy działki leśnej... Dokładne podpowiedzi masz w poście #16: A co do Twoich do nas pretensji: Niewykluczone, że znajdziesz, ale poniekąd nie tutaj ich szukasz...I TO BYŁ TWÓJ BŁĄD... Szukaj w innym dziale forum... Powodzenia!
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się