kaja91 Napisano 21 czerwca 2024 #1 Napisano 21 czerwca 2024 Witam, trochę szperałam na forum i informacje odnośnie naszego problemu uzyskałam tyle że temat z 2014 roku więc nie wiem czy jeszcze to obowiązuje. Działka jest moich rodziców dostaliśmy wraz z partnerem zielone światło na postawienie tam swojego „m” Ale… zastanawiamy się czy aby działka mogła być wkładem własnym w kredycie hipotecznym musi być nasza? Ojciec może mi w darowiźnie przekazać tę działkę ale czy to jest konieczne? Będę Wdzięczna za odpowiedzi bo na razie temat świeży i nie znaleźliśmy jeszcze doradcy kredytowego z naszej okolicy 🙌
Anetka21 Napisano 18 stycznia #2 Napisano 18 stycznia Właścicielem budynku postawionego na działce, jest właściciel działki. Tu zależy od Banku, czasem wystarczy poręczenie rodziców i wpis do Księgi Wieczystej rodziców.
retrofood Napisano 18 stycznia #3 Napisano 18 stycznia 16 minut temu, Anetka21 napisał: czasem wystarczy poręczenie rodziców i wpis do Księgi Wieczystej rodziców. Nawet jeśli dla banku czasem wystarczy, to znając życie, w życiu bym nie tknął palcem na nie swojej działce.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się