iwonecka Napisano 10 marca 2008 Udostępnij #1 Napisano 10 marca 2008 Czy ktoś z was buduje rodo 6?? Link do komentarza
Maonika Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij #2 Napisano 20 czerwca 2008 Cytat Czy ktoś z was buduje rodo 6?? Witam,Ja się przymierzam do budowy domu w rododendronach 6(N). W zasadzie oba projekty różnią się minimalnie powierzchnią:dom w rodendronach 6 - 152,20 m2dom w rodendronach 6(N) - 134,4 m2 (http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m484681a5d56f6)i troszkę wyglądem zewnętrznym Jeżeli o mnie chodzi to zamierzam zrobić drobne poprawki w rzutach.Obecnie jestem na etapie załatwiania formalności o pozwolenia na budowę - więc długa droga jeszcze przede mną...Czy masz już zrobiony kosztorys? Zastanawiam się ile będzie mnie kosztować budowa. W kosztorysie na stronie, podana jest kwota 270 tyś za stan pod klucz, budowany systemem gospodarczym. Pytanie, czy ta kwota wystarczy? Chciałabym wziąść maksymalnie 350 tyś kredytu.Proszę także innych doświadczonych Forowiczów o porady dotyczące projektu.Z góry bardzo dziękuję. Link do komentarza
Maonika Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 20 czerwca 2008 Tak przy okazji, natknęłam się dzisiaj na podobny projekt (Dom w rododendronach 5), zresztą na stronach https://budujemydom.pl.Wszystkich zainteresowanych szczegółowym kosztorysem odsyłam do strony:https://budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,7328/Itemid,306/Szacowany koszt pod klucz to : 350 tyś To dobra wiadomość Link do komentarza
metii Napisano 19 sierpnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 19 sierpnia 2008 Witam, My zaczynamy budowę Rodo 6 na jesień. Za około miesiąc powinniśmy otrzymać pozwolenie na budowę.Już nie moge się doczekać . Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie sprawnie.Czy ktoś z Was ma przygotowany kosztorys budowy tego domu?? Link do komentarza
Lena_M Napisano 3 września 2008 Udostępnij #5 Napisano 3 września 2008 Witam, ...na wiosnę budujemy dom wg projektu archonu "dom w rododendronach 6" może ktoś na forum również na w planach budowę tego domu lub już wybudował czekam na rododendrowiczów Link do komentarza
metii Napisano 3 września 2008 Udostępnij #6 Napisano 3 września 2008 Cytat Witam, ...na wiosnę budujemy dom wg projektu archonu "dom w rododendronach 6" może ktoś na forum również na w planach budowę tego domu lub już wybudował czekam na rododendrowiczów Witam!My zaczynamy budowę Rodo 6 w październiku. czekamy teraz na wydanie pozwolenia. Budujemy wg projektu. Jedyną zmianą jaką wprowadziliśmy jest dodanie drzwi z tyłu garażu (zamiast okna). Budujemy pod Wrocławiem.A wy na jakim jesteście etapie? Gdzie stanie wasz domek? Wprowadziliście dużo zmian??pozdrawiamMetii Link do komentarza
Lena_M Napisano 3 września 2008 Udostępnij #7 Napisano 3 września 2008 My zaczynamy dopiero w lutym/marcu 2009. Zależy od pogody. Jeżeli chodzi o zmiany to zlikwidowaliśmy spiżarnię i powiększyliśmy kuchnię. Okno w kuchni przesunęliśmy o jeden pustak by zmieściła tam się lodówka. Jak na razie na tym zmianach się zatrzymaliśmy, co będzie dalej okaże się w przeciągu kilku tygodni jak przyjdą plany aranżacji wnętrz Budujemy się w pod Gdańskiem I jak na razie walczymy z papierologią i kosztorysem... Link do komentarza
Lena_M Napisano 4 września 2008 Udostępnij #8 Napisano 4 września 2008 aaaaaaa proszę o informacje osoby które mają już postawione pierwsze ściany...jak cenowo wyszliście? My przewidujemy zamknąć się w 300tys .... uda się? (bez mebli, sprzętu agd) Link do komentarza
Lena_M Napisano 18 stycznia 2010 Udostępnij #9 Napisano 18 stycznia 2010 Nikogo więcej tutaj nie ma? buu .. Link do komentarza
kaskak Napisano 29 marca 2011 Udostępnij #10 Napisano 29 marca 2011 witam,właśnie zaczynamy budowę domu w rododendronach 6(n) i obawiamy się, że salon jest zbyt mały. Czy możemy prosić o zdjęcie Państwa salonu na adres : k.krawczk.tarnow@gmail.com ?Być może możecie podsunąć jakieś potrzebne zmiany z własnych doświadczeń podczas realizacji projektu.pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się