Skocz do zawartości

Historia edycji

animus

animus

Do doprecyzowania kątów używać kolan o małym  kącie

Kolanko kanalizacyjne ϕ-160 mm Kąt 15°

kolano-kanalizacyjne-zewnetrzne-dn-160-k

Kolanko kanalizacyjne ϕ-160 mm Kąt 30°

PVC-Kolanko-kanalizacyjne-pomara%C5%84cz

Można po dwa, trzy  jeden za drugim  o kącie 30° albo 15°+30° zależy jak wyjdzie. 

To muszą być łagodne łuki.

13 minut temu, andrzej96 napisał:

Jeszcze jedno, jak zrobiłem inaczej nitkę kanalizacyjną jak było narysowane w warunkach to musze to zgłosić do projektanta? bo to co oni mi narysowali to mija się z celem.

Trzeba będzie, na koniec budowy zinwentaryzować to i inne przyłącza, jeżeli nie są wrysowane.

13 minut temu, andrzej96 napisał:

taki właśnie zastosowałem. Naczytałem się, że trójników nie można dawać wiec stąd moje pytanie. 

Lepsza by była studzienka rewizyjna w miejscu trójnika, ale teraz są urządzenia do przywracania drożności .

animus

animus

Do doprecyzowania kątów używać kolan o małym  kącie

Kolanko kanalizacyjne ϕ-160 mm Kąt 15°

kolano-kanalizacyjne-zewnetrzne-dn-160-k

Kolanko kanalizacyjne ϕ-160 mm Kąt 30°

PVC-Kolanko-kanalizacyjne-pomara%C5%84cz

Można po dwa, trzy  jeden za drugim  o kącie 30° albo 15°+30° zależy jak wyjdzie. 

To muszą być łagodne luki.

8 minut temu, andrzej96 napisał:

Jeszcze jedno, jak zrobiłem inaczej nitkę kanalizacyjną jak było narysowane w warunkach to musze to zgłosić do projektanta? bo to co oni mi narysowali to mija się z celem.

Trzeba będzie, na koniec budowy zinwentaryzować to i inne przyłącza, jeżeli nie są wrysowane.

10 minut temu, andrzej96 napisał:

taki właśnie zastosowałem. Naczytałem się, że trójników nie można dawać wiec stąd moje pytanie. 

Lepsza by była studzienka rewizyjna w miejscu trójnika, ale teraz są urządzenia do przywracania drożności .

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...