Kocioł BIO GREEN PLUS to rozwiązanie stworzone z myślą o użytkownikach, którzy oczekują elastyczności w doborze paliwa i pewności eksploatacji w zmiennych warunkach rynkowych.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/instalacje/kotly-i-podgrzewacze/aktualnosci/114910-kociol-bio-green-plus-jedno-urzadzenie-dwa-paliwa-stabilne-ogrzewanie
Czesc,
Mam zawór grzejnikowy Danfoss RA-N, który posiada śrubunek stożkowy mosiężny bez oringu. Niestety, pomimo mocnego skręcenia na połączeniu zbiera się woda. Na powrocie też mam zawór odcinający Danfossa (także bez oringu) i tam wszystko szczelne.
Tego śrubunku już bardziej nie dokręcę. Wymiana półśrubunku na taki z oringiem też może być ciężka, bo jest wklejony w grzejnik na Loctite. Trzeba by to podgrzać, a wtedy pewnie grzejnik będzie do wyrzucenia.
Czy takie połączenie - metal o metal można czymś doszczelnić? Czy są jakieś oringi stożkowe które można by nałożyć na stożek, albo jakieś pasty doszczelniające do połączeń stożkowych? Oczywiście chodzi mi o rozwiązanie, które w przyszłości pozwoli takie połączenie jeszcze rozkręcić.
Znajomy u nas we wsi prowadzi duży biznes listwowy, więc mam wiadomości z pierwszej ręki. Nie da się tanio zrobić dobrych listew, bo drzewo bezsękowe, takie ze środka gęstego lasu, ma inną cenę niż zwykłe, gałęziaste sosny na zrębie. W takich zakładach jest jak u Chińczyków. Dostaniesz towar w takiej cenie w jakiej chcesz. Ale jakość będzie proporcjonalna do ceny.