PawelRemont Napisano 29 maja 2023 Udostępnij #1 Napisano 29 maja 2023 Mam mieszkanie z lat 50tych. Strop DZ. Nadlewka w nim odparza. Jak się puka to jest pusty dzwiek pod spodem. W łazience lekko ją zerwałem łomem. Tam na pewno zrobie nowa. Nie wiem jak z innymi pomieszczeniami. Na pewno bede robil wylewke samopoziom na wszysko. Troche mnie przeraza zrywanie jej wszedzie i robienie nowej. Co myslicie, co byscie robili? Dodam ze nie odparza wszedzie ale tak z 40-50% powierzchni posadzki. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 29 maja 2023 Udostępnij #2 Napisano 29 maja 2023 Trzeba usunąć te kawałki najbardziej "dźwięczące", uzupełnić ubytki zaprawą wyrównującą - tak w miarę do poziomu, a potem, tak jak planujesz 11 minut temu, PawelRemont napisał: wylewkę samopoziom na wszystko Link do komentarza
PawelRemont Napisano 29 maja 2023 Autor Udostępnij #3 Napisano 29 maja 2023 Obawiam się że znów popęka. Tam gdzie uzupełniałem jakieś inne ubytki pół roku temu to juz spękały co prawda nie pododapżały ale spękały.... Link do komentarza
podczytywacz Napisano 29 maja 2023 Udostępnij #4 Napisano 29 maja 2023 A co to za mieszkanie? jaki budynek? które piętro? Co jest pod nim - nie było w tych pomieszczeniach jakichś przeróbek/remontów? Link do komentarza
PawelRemont Napisano 31 maja 2023 Autor Udostępnij #5 Napisano 31 maja 2023 Dnia 29.05.2023 o 09:36, podczytywacz napisał: A co to za mieszkanie? jaki budynek? które piętro? Co jest pod nim - nie było w tych pomieszczeniach jakichś przeróbek/remontów? Kamienica z roku 1955, taka socrealistyczna, 7 piętrowa, 1 piętro. Nie było nic znaczącego, szlifowanie betonu z subitu, ale w pomieszczeniach w których nie było szlifowane też poodparzało. Np w łazience to łomem delikatnie podnosiłem i łamałem tę warstwę wierzchnią. Nie mówiąc o tym, że w łazience to widać pod tą warstwą pęknięcia 1-2mm wzdłuż belek nośnych. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się