ewamariusz Napisano 8 marca 2023 #1 Napisano 8 marca 2023 Witam. Zastanawiamy się nad uprawą własnych grzybów jadalnych oczywiście z balotu. Jest to dość popularny rodzaj uprawy, jednak chcielibyśmy zasięgnąć jakiś porad jak się do tego zabrać, czego unikać itp. Jeśli ktoś z Was przerabiał u siebie temat, lub ma wiedzę w temacie, mile widziane wnioski i spostrzeżenia oraz rady. Pozdrawiamy.
retrofood Napisano 8 marca 2023 #2 Napisano 8 marca 2023 Pomieszczenie, stabilna temperatura i wilgotność. Masz takie warunki u siebie? Ja się kiedyś bawiłem boczniakiem, ale szybko mi przeszło. Bo każdą taką "działkę" zainteresowań trzeba pilnować, a to mnóstwo zachodu za niewielka korzyść. Ale próbuj.
Redakcja ZielonyOgrodek.pl Napisano 9 marca 2023 #3 Napisano 9 marca 2023 (edytowany) Chyba najlepszym grzybem do samodzielnej uprawy na balocie słomianym jest boczniak. Lubi chłodne miejsca (10-16 stopni). W Internecie z łatwością znajdziemy sporo jest poradników o uprawie boczniaków, ale warto lepiej obejrzeć ten film: Edytowano 9 marca 2023 przez Redakcja ZielonyOgrodek.pl (zobacz historię edycji) 1
ewamariusz Napisano 19 marca 2023 Autor #4 Napisano 19 marca 2023 Witam. Dzięki za zainteresowanie. Myślałem nad takim rozwiązaniem gdyż wydaje mi się to bardzo ciekawe, tylko nie mam za dużo czasu, a i warunki mogę zapewnić jedynie co do pomieszczenia i temperatury, jednak już bez światła, a to jest kluczowe. W pomieszczeniu ze światłem panuje za wysoka temperatura. Pomyśle jeszcze, bo bardzooo kusi Pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się