zwlaszcza trzy ostatnie
Historia edycji
zwlaszcza dwa ostatnie
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Wie ktoś dlaczego w tym roku wiśnie zrzucają już liście? Nie jest to susza, bo po sąsiedzku są śliwy i jabłoń, które nawet nie myślą się zażółcić. A wiśnia jakby miała już październik. Przecież zielone, soczyste, wiśniowe liście dodawałem do soku z aronii, a to bywało w sierpniu. W dodatku wiśnia nie miała owoców, bo wszystko wymarzło na etapie tuż po kwitnieniu. I raczej nie są to szkodniki, bo liście nie mają żadnych widocznych uszkodzeń, są takie jesienne.
-
Przez voyager2550 · Napisano
Podbudowa pod komin jest kluczowym elementem zapewniającym stabilność i bezpieczeństwo konstrukcji komina. Należy o to zadbać już na etapie fundamentów. Na płycie robimy izolację poziomą, a na niej murujemy bloczki betonowe. To na nich staną kominy systemowe. Zaczynamy również murować pustaki wentylacyjne pod sufitem, które przejdą niedługo przez strop. -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez analityk: Ponieważ rząd Morawieckiego zgodził się i podpisał ETS2 to podatek zapłacimy my wszyscy. Teza autora jakoby płacili tylko właściciele pieców węglowych i gazowych jest bałamutna. Zapłacą go pośrednio i właściciele pomp ciepła i korzystający z ogrzewania elektrycznego przy polskim miksie energetycznym opartym w zimie 80% na węglu. -
Podczas wyborów prezydenckich wzmogła się dyskusja o unijnym Zielonym Ładzie. Rafał Trzaskowski twierdził, że już go nie ma, Karol Nawrocki zapowiedział, że nie zgodzi się na jego wprowadzanie. Jak to jest z tym Zielonym Ładem - jest wdrażany, czy może go odwołali? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/budowlane-abc/budowa-krok-po-kroku/a/116078-jak-zielony-lad-zmieni-domy-w-polsce
-
Przez Eksperci Osmo · Napisano
Cześć wszystkim! 👋 Chciałem się podzielić sprawdzonym rozwiązaniem, jeśli ktoś z Was ma problem z pękającymi końcówkami desek – szczególnie na tarasach, elewacjach czy przy okapach dachowych. Osmo do końcówek , czoła desek – bezbarwny wosk specjalnie stworzony do zabezpieczania hirnholzu, czyli końcówek desek. Po zastosowaniu tworzy bardzo skuteczną barierę przed wodą i przesuszeniem, dzięki czemu drewno nie pęka tak łatwo od zmiennych warunków atmosferycznych. Nakłada się pędzlem tylko na końcówki Bardzo łatwy w użyciu – gotowy do aplikacji prosto z puszki Na bazie naturalnych olejów i wosków, bezpieczny dla drewna Pasuje do wszystkich gatunków – od Bangkirai, po modrzew czy sosnę Po wyschnięciu warto resztę powierzchni zabezpieczyć np. olejem tarasowym Osmo Ja zastosowałem go na świeżo dociętych deskach tarasowych z modrzewia i po jednej zimie zero pęknięć na końcówkach 👌 Jeśli ktoś buduje taras albo robi renowację, to serio warto – bo nawet najlepsze drewno będzie pękać od czoła bez zabezpieczenia. Macie pytania? Chętnie pomogę.
-
-
Popularne tematy