Konto Dezaktywowane Napisano 13 września 2022 Udostępnij #1 Napisano 13 września 2022 Witam, niedawno odziedziczyłem dom po dziadku i chce wykończyć poddasze, problem w tym że schody na klatce schodowej posiadają zbyt wysokie stopie pytanie do wszystkich jak zabrać się za redukcję ? Może jakieś inne pomysły na modernizację schodów ? Podaję wymiary schodów : 10 stopni, pierwszy o wymiarze 36 cm, ostatni czyli dziesiąty o wymiarze 23, a wszystkie pozostałe o wymiarze 28 cm. Pozdrawiam Link do komentarza
podczytywacz Napisano 13 września 2022 Udostępnij #2 Napisano 13 września 2022 53 minuty temu, Konto Dezaktywowane napisał: wszystkie pozostałe o wymiarze 28 cm Czyli o około 10 cm każdy za wysoki... Masz 10 schodków, a takich wygodnych powinno być z 18... czyli drugie tyle... każdy po ok. 30 cm, więc brakuje ponad 2,5 metra przestrzeni na długości klatki schodowej, żeby zmieścić te "wygodne"... A tu drzwi... Szukaj miejsca... Link do komentarza
Konto Dezaktywowane Napisano 13 września 2022 Autor Udostępnij #3 Napisano 13 września 2022 Niestety mam tylko tyle miejsca co mam, stopień 18 cm powinien być dla nas minimum tylko pytanie jak zredukować każdy o 10 cm miejsca mam tylko tyle żeby zrobić 2 dodatkowe stopnie czyli ok. 38 cm Link do komentarza
retrofood Napisano 13 września 2022 Udostępnij #4 Napisano 13 września 2022 17 godzin temu, Konto Dezaktywowane napisał: Niestety mam tylko tyle miejsca co mam, Pozostaje pomyśleć o windzie. Nie żartowałem. https://www.google.com/search?client=opera&q=winda+schodowa&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Link do komentarza
qentinios Napisano 14 września 2022 Udostępnij #5 Napisano 14 września 2022 (edytowany) Ile tam jest miejsca na dole przed ścianą? Może schody zabiegowe w prawo zrobić, wtedy powinno się udać trochę ugrać. Może da się przesunąć tą ścianę na dole nieco? O ile to działowa. Edytowano 14 września 2022 przez qentinios Zmiany (zobacz historię edycji) Link do komentarza
podczytywacz Napisano 14 września 2022 Udostępnij #6 Napisano 14 września 2022 Dnia 13.09.2022 o 14:36, Konto Dezaktywowane napisał: jak zredukować każdy o 10 cm Jak pierwszy zredukujesz o 10 cm, to drugi musisz o 20 cm, trzeci o 30 cm itd... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się