Skocz do zawartości

nZEB / energooszczędne technologie budowlane

Recommended Posts

Napisano

Szanowni Państwo,

Centrum Badań i Innowacji Pro-Akademia realizuje międzynarodowy projekt badawczy nZEB Ready, w ramach którego wspieramy inwestorów indywidualnych, pracowników sektora budowlanego, uczniów i studentów, a także instytucje publiczne w pogłębianiu wiedzy na temat energooszczędnych technologii budowlanych. W celu dobrego zaplanowania działań w projekcie, zbieramy informacje o aktualnym stanie wiedzy potencjalnych uczestników naszych przedsięwzięć.

Zapraszamy do wypełnienia ankiety i dziękujemy za współpracę.

Strona projektu nZEB Ready: https://nzebready.eu

Kontakt do koordynatorki projektu w Polsce: katarzyna.korczak@proakademia.eu

Link do ankiety WYPEŁNIJ FORMULARZ KLIK

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Chyba tylko srebrny lakier do karoserii samochodowych, a na to bezbarwny lakier... na chwilę...     Nie, no żartuję...
    • Niestety nic nie da rady. Plamy pozostaną.  Ja kiedyś, dawno temu (jak miałam poprzedni zlewozmywak) kupiłam taki środek Bang - jakiś bardzo mocny i żrący do łazienek chyba.  Też wyżarł mi wtedy plamy na zlewie i nic się z tym nie dało zrobić. Nie, żebym chciała nim myć ten zlewozmywak wtedy (przeczytałam etykietę). Po prostu postawiłam go na zlewie i nie wytarłam - środek był na spodzie butelki i taka właśnie plama została. Owalna    Tak, rozumiem Twoją konsternację  To są stalowe zlewozmywaki - a nie aluminiowe  Ale zrozumieliśmy wszyscy o co autorce wpisu chodzi  
    • W jeszcze innym systemie widziałem na jakimś materiale promocyjnym że zalecali taśmą aluminiową zakleić wycięte rowki - mam tak zrobione na korytarzu, bo trzeba było zagęścić rurki żeby wszystkie mogły dojść do rozdzielacza. Powiem szczerze, że okklejenie tego taśmą praktycznie nic nie dało. Także największe nadzieje w tych radiatorach. Na razie chyba trzeba pogodzić się z tym jak to działa - robiąc kolejne pomieszczenie przetestować radiatory i ew. wrócić do tego pokoju, rozebrać panele, jastrych, przełożyć rurki w radiatory i ponownie ułożyć jastrych i panele jeśli zda to egzamin.
    • Są wyliczenia w tym filmie, w tych tabelach.   https://youtu.be/sRMW3j4c_9o?t=348   To jest przepaść.    
    • Widziałem to i dlatego jak pisałem zastanawiam się czy i na ile takie rozpraszacze aluminiowe mogłyby pomóc. Widziałem że cena nie jest duża - kilkanaście zł za 1mb. Oczywiście w skali pokoju a tym bardziej domu robi się już znacznie większa kwota. Ale może warto...  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...