aaa123 Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij #1 Napisano 3 kwietnia 2022 Witam bede mieć w domu ogrzewanie wodne podłogowe . Czy konieczne jest wygrzanie podłóg przed położeniem posadzki? Link do komentarza
joks Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij #2 Napisano 3 kwietnia 2022 Coś mi nie pasuje w tym pytaniu , masz już rurki zalane w betonie? i co masz na myśli pisząc o posadzce ? Link do komentarza
usiek Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij #3 Napisano 3 kwietnia 2022 Może "posadzka" to znaczy klej i płytki.... Jeśli tak to wskazane wygrzanie. Link do komentarza
aaa123 Napisano 3 kwietnia 2022 Autor Udostępnij #4 Napisano 3 kwietnia 2022 Tak dokładnie mam już rurki zalane betonem. I czy przed położeniem płytek albo paneli należy wygrzać podłogi? Inwestor od którego kupiłam dom upiera się ze tak Link do komentarza
usiek Napisano 3 kwietnia 2022 Udostępnij #5 Napisano 3 kwietnia 2022 Chyba nie znajdzie się nikt kto powie, że nie trzeba wygrzewać... I żaden od płytek nie weźmie odpowiedzialności, że później jakąś płytka odpadnie... Pod panelami jak coś pęknie to nawet nikt wiedział nie będzie... Link do komentarza
aaa123 Napisano 3 kwietnia 2022 Autor Udostępnij #6 Napisano 3 kwietnia 2022 Czyli wygrzać a przez ile czasu? Może się okazać ze ogrzewanie jest nieszczelne mimo sprawdzenia szczelności powietrzem ? Link do komentarza
drzanudz Napisano 4 kwietnia 2022 Udostępnij #7 Napisano 4 kwietnia 2022 Można to wygooglać. Ja zaczynałem od 15 stopni i co tydzień zwiększałm temperaturę o 5 aż do 55 i przez tydzień 55 a potem co tydzień zmniejszałem o 5 aż doszedłem do 15. Potem długo grzałem na 15, bo była zima a jeszcze nie mieszkałem, ale myślę że po tygodniu na 15 wystarczy. Na pewno przy kotle jest manometr z ciśnieniem w instalacji. Kontroluj czy ciśnienie nie spada. Ja akurat miałem wyciek na rozdzielaczu, bo uszczelka była przecięta. Rurki raczej będą szczelne. 1 Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się