Problem z rozliczeniem za prąd potrzebuję POMOCY
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
O ile tylko wykonawcy łazienki u sąsiada nie przyjdzie do głowy wkucie rurek zasilających sanitariatów wgłąb "zielonej" ściany - nic Wam nie grozi... W pobliżu miejsca szachtu w Waszym mieszkaniu zapewne znajdzie się wbudowana szafa, która wytłumi szumy z szachtu i łazienki... Pozdrowienia dla Żony -
Przez pawel.paluch1 · Napisano
Dostałem dodatkowe informacje od dewelopera (w tym korekta poprzednich odpowiedzi): - Czy stropy mają warstwy pływające (podłoga pływająca)? Tak. Na stropie jest wylewana szlichta, pod nią jest styropian twardy, oraz jedna warstwa ethafoamu-maty akustycznej. Szlichta jest oddylatowana od ścian pianką dylatacyjną. - Jaka jest klasa izolacyjności akustycznej ściany międzylokalowej (Rw / RA1)? RA1min=50dB Nowe informacje: Szachty są wykonane tak że najpierw muruje się ściany obrysowe łazienek a następnie domurowuje zazwyczaj brakujące 2 ściany szachtu – w skrócie pierwsze były wykonane ściany „zielone” następnie „niebieskie” i na koniec jak wykonano instalacje w szachcie to ściany „czerwone”. Załączam również fragment rzutu, na którym widoczna jest nasza sypialnia, łazienka sąsiada i problematyczna ściana oraz szachty. Gdy patrzę teraz na rzut mieszkania to w sumie oprócz łazienki sąsiada zaczynam martwić się szachtem po stronie naszego mieszkania (oprócz łazienki nachodzi też na sypialnię). Taki mamy walentynkowy wieczór z Żoną Ogromna prośba o kolejny ekspercki komentarz / poradę Z góry dziękuję! -
A moze nie z nieba, tylko z innego wymiaru ? Albo z innego wszechswiata ? Chociaz to mniej prawdopodobne, bo one chyba oddalaja sie od siebie. Czesto ogladam filmy o fizyce i mechanice kwantowej, z serii "Magia kosmosu" Briana Greene'a. Szalenie interesujace, otwieraja sie zadziwiajace perspektywy
-
Zgadza się, miałem lepiej jak brałem hipoteczny na 3.29% we franku, tylko 40tys, ale jakby to było 400tys, to mógłbym się chwalić. Jak zacząłem spłacać, to frank był po 2.49, jak za dwa lata spłacałem całość, już był po 2.2 i trzy razy się pani na infolinii, czy na pewno taką kwotę mam wpłacić, bo suma summarum przez te dwa lata miałem darmowy kredyt. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się