wiolawr Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij #1 Napisano 11 lutego 2008 Jestem na etapie gromadzenia materiałów budowlanych. Dzisiaj dzwoniłam po składach budowlanych i dowiadywałam się jakie mają ceny tych nadproży. Podawałam szerokośc otworu okiennego a pani/pan podawali mi długośc belki i cenę. W trzech sklepach byli zgodni co do długości belek i tak do okna 90 cm podano mi długośc belki 120 cm do okna szer 120 cm belkę 150 cm a dookna 150 cm belkę 180 cm. Mój mąż (z zawodu nie budowlaniec) twierdzi ze te belki są za krótkie ale oni tam sprzedają tysiące tych nadproży to chyba wiedzą?Proszę poradźcie mi jakiej długości mają by te belki? Link do komentarza
krzysiek Napisano 11 lutego 2008 Udostępnij #2 Napisano 11 lutego 2008 nadproże powinno być oparte po min. 20 cm z każdej strony Link do komentarza
wiolawr Napisano 12 lutego 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 lutego 2008 Na pwno 20 cm ? czyli ci w sklepach budowlanych źle informują ludzi a najgorsze to ze tak sprzedają. Link do komentarza
Redakcja Napisano 13 lutego 2008 Udostępnij #4 Napisano 13 lutego 2008 Cytat Na pwno 20 cm ? czyli ci w sklepach budowlanych źle informują ludzi a najgorsze to ze tak sprzedają. Na pewno. Belki nadprożowe powinny opierać się na murach na 10 - 15 cm z każdej strony. Zatem długość belki będzie większa o 20 - 30 cm niż szerokość otworu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się