Grzejnik aluminiowy czy stalowy? Który z nich jest lepszy?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Klaudia234 · Napisano
Polecam sprawdzić stronkę rynekmebli24.pl, mają bardzo duży asortyment, dużo zdjęć - dużo inspiracji! -
Postanowiłem zacząć jeździć na rolkach, żeby spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu. Potrzebowałem strony z dużym wyborem i rozsądnymi cenami. Znalazłem męskie rolki na rollershop.pl i byłem pod wrażeniem. Mają tam masę rolek, od podstawowych dla nowicjuszy po zaawansowane, wszystko prosto z Polski. Są też fajne oferty, typu rabaty na kaski czy darmowa wysyłka przy zakupach powyżej określonej kwoty. Strona działa płynnie, a opisy produktów są jasne. Rolki dotarły szybko, a ja teraz regularnie jeżdżę po parku.
-
Z tego, co się orientuję, to prawda – nie ma tam liczbowych progów, za to są w WT. Dyrektywa wprost zobowiązała państwa do nowych standardów nZEB i ZEB. Kraje same muszą ustalić, jakie parametry są konieczne, by budynek spełnił wymagania. Więc nie ma narzuconych wartości, ale jest narzucony cel.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Stanisław: Tak przy okazji, młodzież nie będzie rozumiała znaczenia pojęcia "cos φ" gdyż energetyka używa w dzisiejszych czasach wyrażenia "tg φ". Tangens, nie cosinus. A wiec lepiej by było dokonać korekty artykułu. -
W świetle dynamicznego rozwoju rozwiązań OZE i rosnących cen energii coraz częściej słyszy się o tzw. kompensatorach mocy biernej. Urządzenia te służą do ograniczenia mocy biernej indukcyjnej i pojemnościowej w sieci elektrycznej. Dzięki ich zastosowaniu można poprawić współczynnik mocy (cos φ), który opisuje efektywność wykorzystania energii. Im współczynnik cos φ jest bliższy 1, tym wykorzystanie energii jest lepsze. Jak to działa? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/kolektory-sloneczne-i-fotowoltaika/aktualnosci/115571-kompensator-mocy-biernej-realna-oszczednosc-czy-reklamowe-oszustwo
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się