Skocz do zawartości

Historia edycji

Andrzej009

Andrzej009

A orientuje się ktoś z was czy muszę zgłosić cos takiego do starostwa bo mam sąsiada ch***a

A z tym.nachyleniem trochę przesadziłem może 10 stopni bedzie nigdy nie byłem dobry z matmy 🙃

Andrzej009

Andrzej009

A orientuje się ktoś z was czy muszę zgłosić cos takiego do starostwa bo mam sąsiada ch***a

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Mam. Spróbuj włożyć żelazko do lodówki a jak nie pomoże to do zamrażarki. Bo pytanie, czy doszło do małej deformacji elementu termicznego i dalsze obniżenie temperatury coś wpłynie na niego, czy nie? Ale może nie zadziałać, związek tego zabezpieczenia z kwaskiem może być przypadkowy.
    • Jest sobie takie żelazko, jeszcze na gwarancji. Kurek na zdjęciu ma zabezpieczenie termiczne, że nie da się go odkręcić zanim żelazko nie wystygnie. Żelazko użytkuje mama, wlała wodę z kwaskiem cytrynowym, bo akurat na ten rodzaj kamienia w wodzie, który ma w domu kwasek akurat ładnie go rozpuszcza. I niestety po tym zabiegu kurek nie da się już odkręcić, po prostu luźno się kręci tak jak w momencie kiedy żelazko jest ciepłe. Obawiamy się, że ta część nie podlega gwarancji, poza tym chcemy uniknąć wysyłki itp i próbować odkręcić w swoim zakesie. Pod kurkiem jest nakrętna, szacuję 22-24mm, ale miejsca tam tyle, że klucz rowerowy może by się zmieścił. Ma ktoś jakiś pomysł?   Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka    
    • Oczywiście że można, tylko musisz sobie to jakoś rozplanować, żeby ta stara z nową się połączyły, albo w ogóle wykuć tą starą i zamontować nową już na wymiar, oczywiście weź pod uwagę grubość płytek i kleju w zależności jak Ci tam poziom wychodzi, bo niekoniecznie kratka będzie na tym samym poziomie co reszta podłogi. Nawet lepiej byłoby zrobić delikatny spad w stronę tej kratki, ale to już na wylewce, bo na kleju już ciężej, ale do zrobienia. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Poszukaj materiałów reklamowych producentów płyt warstwowych, kiedyś podawali w nich wszystkie wymogi wytrzymałościowe dla konstrukcji wsporczych (szkieletów) pod płyty warstwowe. Zarówno dla naporu wiatru, jak i obciążenie śniegiem dla wszystkich stref. Ja już u nich kawałek jak nie pracuję i nie mam, ale wciąż można znaleźć.
    • Witam - wymiary 6.5m na 6.5m z ocieplenem. - wysokość konstrukcji 3m. - bramy garażowe 2125mm x 2750mm. - dach namiotowy,nachylenie 7 stopni + dachówka.   - beka HEB 140  /  14cm x 612cm . -płyta fundamentowa 15cm -bloczki fundamentowe 18cm -beton komórkowy 18cm klasa 600   Beki maja zadanie usztywnienie konstrukcji, podparcie dla  dachu przy 7 stopni , mocowanie płyt osób jako sufit.  Dachówki ceramiczne 50 kg na 1 mkw, powierzchnia dachu 51m2. = 2550kg   Sufit 35m2 z OSB lub MFP   Płyta osb 2500x1250x22mm waga 42kg x 35m2 = 1470kg Płyta mfp 2500x1250x22mm waga 48kg x 35m2 = 1680kg Pytania,  - czy beka HEB 140 wystarczy na dach z w/w materiałów plus obciążenie śniegiem ,strefa klimatyczna III.  - ile sztuk będzie potrzebne HEB 140  - dwuteowniki HEB 140  33.7kg/m , 6,12m = 206.244kg    - jakim tańszym materiałem zastąpić a zarazem spełniającym swoje zadanie ,może HEA 140  - ile sztuk będzie potrzebne?  - dwuteowniki HEA 140  24.7kg/m , 6,12m = 151.164kg  - który materiał będzie bardziej odpowiedni OSB czy MFP Mam problem czy właściwie określiłem materiały, czy założenie belki H jest właściwe, ktoś ma chęć i może pomoc! Załączam rysunki
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...