Czy liczyłeś wstępnie koszt centralnego wodnego, i kotłowni?
Przed chwilą, gawel napisał:7 godzin temu, NieZmieniaćPlanu napisał:Jako że jestem nowym użytkownikiem Witam wszystkich
Teraz do sedna. Planuję budowę domku całorocznego na zgłoszenie, budynek będzie stał na podkarpaciu i pełnił role wakacyjno-rekraacyjną całoroczną
Moje pytanie dotyczy ogrzewania jakie będzie najkorzystniejsze dla takiego budynku Działka zaopatrzona jest w prąd i wodę nie posiada gazu i możliwości podłączenia go na obecną chwile
Głównie chodzi o grzanie budynku podczas nieobecności w trakcie zimy Planowałem zainstalowanie zbiornika i ogrzewania gazem tylko pytanie czy ma to ekonomiczne podstawy dla takiego małego budynku
Czy korzystniejsze ekonomicznie będzie ogrzewanie elektryczne .
Przede wszystkim proponuję odpowiedź na pytanie? Po co z uporem maniaka stosować hydrauliczny układ grzewczy ? PO co gaz który będzie w Polsce stosowany docelowo w elektrowniach gazowych w domach jednogodzinnych nie, planowana jest podwyżka 100% cen gazu dla gosp. domowych w do 2022 roku. Co ma na celu grzanie wody aby ogrzać powietrze i to z ogromną bezładnością w trybie weekendowym jest to nie do użytku tak na prawdę.
Czy liczyłeś wstępnie koszt centralnego wodnego, i kotłowni?