kbhit Napisano 4 kwietnia 2021 #1 Napisano 4 kwietnia 2021 Cześć, Muszę przemalować ściany w piwnicy. Na razie na szczęście nie ma grzyba ani wilgoci. Jednak są bardzo drobne (obustronne ryski) które od czasu do czasu się pojawiają. Poprzedni właściciel widać że pod farbą zastosował jakiś środek w kolorze mięty. Co to może być? Jakaś farba pleśnio i grzybobójcza? Bloker wilgoci? Chciałbym na te popękne miejsca nałożyć to samo, bo ewidentnie zdaje egzamin. Już zaszpachlowałem akryl-putzem więc szłoby to na to. Co polecacie? Pozdrawiam i dziękuję, Grzegorz
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 6 kwietnia 2021 #2 Napisano 6 kwietnia 2021 Daj farbę do pomieszczeń wilgotnych i chyba tyle mogę Ci doradzić. Bloker wilgoci?...hmmmm. To już lepiej folia w płynie i na to farba ale to chyba burza w szklance wody. Sam mówisz, że jest sucho. Ja bm dał farbę do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności ewentualnie i tyle.
kbhit Napisano 6 kwietnia 2021 Autor #3 Napisano 6 kwietnia 2021 (edytowany) Tam będzie tynk architektoniczny (taka imitacja betonu). Na ścianie jest rysa, ale się nie powiększa. No ale jest. Widać że poprzedni właściciel zastosował jakiś miętowy środek zakładam antygrzybiczny/antypleśniowy (na całej ścianie). Nie wiem co to. Może dla pewności na tym rozdłubanym fragmencie coś takiego? Ten fragment ma może 5 cm szerokości, ale się boję że przez te 5cm będę musiał na nowo malować kiedyś. https://allegro.pl/oferta/ultrament-srodek-przeciw-wykwitom-i-wilgoci-1kg-10435902026 Edytowano 6 kwietnia 2021 przez kbhit (zobacz historię edycji)
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się