Skocz do zawartości

Historia edycji

Mokebe

Mokebe

Hej koleżanki i koledzy.

Dostałem proponowany termin (PGE) na 23 czerwca 2022 w drafcie umowy.

Dla mnie to było za długo. Dom w stanie surowym zamkniętym powinien być gotowy w październiku-listopadzie.

Wystąpiłem o zmianę terminu na 12-2021.

Dziś dostałem draft nowej umowy. Termin - 1 wrzesień 2022 :wallbash:

Czyli później o 2 miesiące ponad.

Teraz jestem w kropce. Jest sens coś z tym w ogóle próbować robić? bo rozumiem, że od "dobrodziejstw" przyłacza budowlanego nie ucieknę (projekt przyłączenia, prowizoryczne łącze i "erbetka" z olx, łącznie 3-4k psu w d...), ale wychodzi na to, że jeszcze kilka miesięcy po zbudowaniu domu nie będzie skrzynki docelowej, a ja dalej będę jechał na erbecie.

Byłbym wdzięczny za sugestie, co należy zrobić w tej sytuacji - pogodzić się z gorszymi warunkami i podpisać, czy coś jeszcze kombinować? Budowa ruszy w sierpniu 2021.

Mokebe

Mokebe

Hej koledzy.

Dostałem proponowany termin (PGE) na 23 czerwca 2022 w drafcie umowy.

Dla mnie to było za długo. Dom w stanie surowym zamkniętym powinien być gotowy w październiku-listopadzie.

Wystąpiłem o zmianę terminu na 12-2021.

Dziś dostałem draft nowej umowy. Termin - 1 wrzesień 2022 :wallbash:

Czyli później o 2 miesiące ponad.

Teraz jestem w kropce. Jest sens coś z tym w ogóle próbować robić? bo rozumiem, że od "dobrodziejstw" przyłacza budowlanego nie ucieknę (projekt przyłączenia, prowizoryczne łącze i "erbetka" z olx, łącznie 3-4k psu w d...), ale wychodzi na to, że jeszcze kilka miesięcy po zbudowaniu domu nie będzie skrzynki docelowej, a ja dalej będę jechał na erbecie.

Byłbym wdzięczny za sugestie, co należy zrobić w tej sytuacji - pogodzić się z gorszymi warunkami i podpisać, czy coś jeszcze kombinować? Budowa ruszy w sierpniu 2021.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...