Skocz do zawartości

Historia edycji

Mat1992

Mat1992

ed

26 minut temu, animus napisał:

Ściana z betonu o masie 300 kg/m² może osiągać izolacyjność akustyczną na poziomie 50-55 dB.

Więc niczego to raczej nie zmieni jeżeli wykonano pomiar i wyszło np.

ale jakim cudem wyciągniecie rur z mojej/naszej wspólnej ściany ma nie poprawić akustyki skoro wyciągną :
- rurę z wodą ciepła prysznic

- rurę z wodą zimną prysznic
- rurę z wodą ciepła umywalka
- rurę z wodą zimną umywalka

- odpływ umywalka -32mm

rozumiem że miałeś takie przypadki i wypowiadasz się z własnego doświadczenia ?
głównie chodzi o szum wody w mojej ścianie.

chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto ma/miał taką sytuacje i na własnej skórze przeszedł przez ten cały proces i jak powie mi że to nic nie da to wtedy uwierzę.
prostuje moje doświadczania tylko po to aby pomóc innym osobom którzy borykają się z takim problemem bo większość ludzi z różnych forum od razu mówiło mi ze PINB nawet nie weźmie takiej sprawy, od razu zakładając że nic nie zdziałasz gdzie ja konsultowałem to z biegłymi sądowymi którzy brali udział w takich sprawach i całkiem co innego się dowiedziałem niż to co spotykam na forach.

jak dla mnie może tot rwać i 5 i 10 lat jakie to ma znacznie jeśli ktoś być może będzie mieszkać w danym miejscu kolejne 50lat ? to co nie warto poprawiać sobie komfortu :D?

dodatkowo byłem pytać ludzi którzy maja te same układy i mówili że dosłownie nic nie słyszą z łazienki sąsiada.

przedściankę zrobię, jeśli sąsiedzi naprawią i efekt dalej nie będzie dla mnie zadowalający :)

Mat1992

Mat1992

ed

23 minuty temu, animus napisał:

Ściana z betonu o masie 300 kg/m² może osiągać izolacyjność akustyczną na poziomie 50-55 dB.

ale jakim cudem wyciągniecie rur z mojej/naszej wspólnej ściany ma nie poprawić akustyki skoro wyciągną :

- odpływ umywalka -32mm

chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto ma/miał taką sytuacje i na własnej skórze przeszedł przez ten cały proces i jak powie mi że to nic nie da to wtedy uwierzę.
prostuje moje doświadczania tylko po to aby pomóc innym osobom którzy borykają się z takim problemem bo większość ludzi z różnych forum od razu mówiło mi ze PINB nawet nie weźmie takiej sprawy, od razu zakładając że nic nie zdziałasz gdzie ja konsultowałem to z biegłymi sądowymi którzy brali udział w takich sprawach i całkiem co innego się dowiedziałem niż to co spotykam na forach.

jak dla mnie może tot rwać i 5 i 10 lat jakie to ma znacznie jeśli ktoś być może będzie mieszkać w danym miejscu kolejne 50lat ? to co nie warto poprawiać sobie komfortu :D?

Mat1992

Mat1992

7 minut temu, animus napisał:

- odpływ umywalka -32mm

prostuje moje doświadczania tylko po to aby pomóc innym osobą którzy borykają się z takim problemem bo większość ludzi z różnych forum od razu mówiło mi ze PINB nawet nie weźmie takiej sprawy, od razu zakładając że nic nie zdziałasz gdzie ja konsultowałem się z biegłymi sądowymi którzy brali udział w takich sprawach i całkiem co innego się dowiedziałem niż spotykam na forach.

jak dla mnie może tot rwać i 5 i 10 lat jakie to ma znacznie jeśli ktoś być może bedzie mieszkać w danym miejscu kolejne 50lat ? to co nie warto poprawiać sobie komfortu :D?

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Praca w terenie z ciężką maszyną, którą trzeba codziennie nosić w rękach, zawsze wiąże się ze zmęczeniem i dodatkowymi trudnościami. Znamy to z własnego doświadczenia — dokładnie z takimi problemami zmagali się nasi operatorzy mobilnych wytaczarek. Z myślą o operatorach stworzyliśmy maszynę, której od dawna brakowało na rynku: kompaktową i lekką, która pozwala wygodniej i bez zbędnych kombinacji wykonać pracę w ciasnych i trudno dostępnych miejscach. Jej moc w zupełności wystarczy do naprawy niemal każdej maszyny budowlanej, leśnej czy rolniczej. A dzięki niej będziesz się mniej męczyć. Tak powstała Borweld Smart 40-1.0. To nie jest po prostu kolejny model. To wynik dialogu między inżynierami a praktykami. Połączyliśmy siły z osobami, które codziennie pracują z mobilnymi wytaczarkami. I zadaliśmy sobie pytanie: A co, jeśli stworzyć maszynę, która naprawdę uwzględnia wszystko, co liczy się w praktyce? 🔹 Waga — tylko 14 kg 🔹 Zakres roztaczania — od 22 do 250 mm 🔹 Zakres napawania — od 30 do 250 mm 🔹 Niezawodna elektronika oparta na prostych, gotowych rozwiązaniach 🔹 Intuicyjny kontroler cyfrowy z informacją o obciążeniu, prędkości i kierunku 🔹 90% komponentów pochodzi z krajów UE Dlaczego jest wygodna? Bo ma wymiary prawie 2 razy mniejsze niż popularne maszyny dostępne na rynku. Dzięki temu łatwiej ją zamontować tam, gdzie inne po prostu się nie zmieszczą. Każdy szczegół zestawu został przemyślany, aby ułatwić pracę operatorowi i pozwolić mu działać szybciej i skuteczniej. Na przykład nasza maszyna pozwala pracować z wałem o długości zaledwie 50 cm — co wcześniej było niemożliwe. Dla kogo? 🔧 Dla tych, którzy już pracują — i chcą mieć sprzęt, który rozszerzy ich możliwości. 🔧 Dla tych, którzy dopiero zaczynają — i szukają niezawodnego urządzenia bez zbędnych problemów. 🔧 Dla tych, którzy potrzebują uniwersalnego rozwiązania — zarówno do roztaczania, jak i napawania. Szkolenie w cenie. Nie sprzedajemy tylko maszyny — szkolimy. W naszej siedzibie lub na terenie klienta. Nasi inżynierowie pokażą, jak pracować szybko i precyzyjnie, przekażą wszystkie techniki i wskazówki, powiedzą, jak poprawnie i sprawnie wykonać każdą operację. Borweld Smart 40-1.0 — maszyna do roztaczania i napawania dla ludzi Dostępna, solidna, zrozumiała. Stworzona do pracy. Stworzona dla ludzi. https://borweld.com/?utm_source=https://budujemydom.pl/forum&utm_medium=post&utm_campaign=nowa_wytoczarka&utm_content=25.03.25&utm_term=utm-google-sheet
    • Grzybów nie ma ale drewno było ścięte wcześniej. Teraz je sprzątamy i zwozimy. Oby drewno z tartaku było takie wspaniałe, zdrowe,wysuszone czy zagruntowane jak nasze to byłoby super   Przygotowujemy płytę fundamentową pod położenie papy. Najpierw czyścimy powierzchnię kamieniem do betonu, później gruntujemy 3 krotnie. Na to zostanie położona papa na lepiku. W odcinku również krótka i już ostatnia relacja ze zwózki drzewa z lasu na przyszłą więźbę.  
    • Komentarz dodany przez zibi457: I tak sobie deweloperzy skupią za bezcen działki. Miasto za kilka lat stwierdzi że zmieni plan ogólny (oczywiście na swój koszt, bo biednych deweloperów nie można takim kosztem obarczać) i cyk. To jest rozbój w biały dzień!
    • Stan dobry, legarki zdrowe. Chcę to zerwać z tej racji ze robimy gruntowny remont.  - ktoś kiedyś położył na deski osb na to panele i po czasie wszystko skrzypi itp ( deski nie równe,  "wypaczone" ) stwierdziłem ze jak już robić remont to porządnie do samej płyty betonowej wszystko wymienić a przede wszystkim te trociny a celem nadrzędnym wygłuszeniu stropu. Tak by jak najmniej dźwięków przechodziło niżej. ot cały zamysł 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...