stonks Napisano 15 października 2020 #1 Napisano 15 października 2020 Witam serdecznie. Niedawno zamieszkałem w małym mieszkanku, miejsca jwst naprawdę niewiele i wymyśliłem sobie pewną koncepcję. Mianowicie chciałbym ociekacz/suszarkę na naczynia wkręcić w szafę stojącą obok zlewu, a dokładniej w półkę. Niestety nie mam możliwości instalacji nigdzie indziej. Pytanie do Was czy to jest w ogóle możliwe z tego typu szafeczką. Dzięki za pomoc! Wstawiam zdjęcia poniżej
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 16 października 2020 #2 Napisano 16 października 2020 Drzewowkręty i wkręcasz. Zwróć uwagę, ze woda będzie ciekła po tej ściance i kiedyś to rozmięknie.
podczytywacz Napisano 16 października 2020 #3 Napisano 16 października 2020 A dlaczego ma cieknąć ta woda akurat po szafce? Taki ociekacz ma przecież tackę montowaną pod siatką na naczynia... Tackę opróżnia się w razie potrzeby i nic, oprócz ewentualnych kilku kropel, na szafkę nie będzie się lało...
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 16 października 2020 #4 Napisano 16 października 2020 Stawiając naczynia mokre zawsze coś chlapnie i potem taki "paździoch" z czasem się rozkleić. O to mi chodziło.
podczytywacz Napisano 16 października 2020 #5 Napisano 16 października 2020 2 godziny temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: Stawiając naczynia mokre zawsze coś chlapnie i potem taki "paździoch" z czasem się rozkleić. O to mi chodziło. Tak to zrozumiałem! Ale przecież podobnej konstrukcji suszarki montuje się wewnątrz szafek kuchennych nad zlewozmyrwkami. Część użytkowników w ogóle rezygnuje z tej tacki, woda kapie wprost do zlewozmywaka, często moczą się boki i "tyłek" szafki, i mimo wszystko szafki służą latami bez wyraźnych oznak rozmoczenia...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się