andrzejgrochocki Napisano 13 października 2020 Udostępnij #1 Napisano 13 października 2020 Witam, użytkuję kocioł vitodens 200 i mam do niego dodatkowo zdalne sterowanie vitotrol 200-e. Problem polega na tym że vitotrol przekłamuje wskazywaną temperaturę pomieszczenia. Chciałbym to skorygować i z tym mam kłopot. Próbowałem zrobić to wg. instrukcji obsługi str. 25 "Ustawianie korekcji temperatury na czujniku temperatury pomieszczenia" ale nie mam takiej opcji. W moim vitotrolu jak wchodzę w menu>ustawienia to mam tylko 3 pozycje do wyboru: -kontrast -jasność -język Według instrukcji powinna tam być jeszcze jedna opcja "korekcja temperatury" ale jej nie ma. Będę wdzięczny za pomoc eksperta. Ps. w ustawieniach serwisowych w panelu kotła również nie znalazłem możliwości korekty wskazywanej temperatury pomieszczenia, jest tylko możliwość korekty temperatury z czujnika zewnętrznego. Link do komentarza
Viessmann Napisano 16 października 2020 Udostępnij #2 Napisano 16 października 2020 Tak jak już się skontaktowaliśmy, korzysta Pan z instrukcji do nowszego modelu sterownika. Urządzenia wyprodukowane do 04.2020 nie posiadały funkcji korekty temperatury, link do właściwej instrukcji: https://webapps.viessmann.com/vibook...e-fit&view=Fit W kwietniu tego roku do sprzedaży trafił zmodrnizowany sterownik wyposażony w nowe, dodatkowe funkcje. https://webapps.viessmann.com/vibook...e-fit&view=Fit Niestety nie ma możliwości wgrania nowego oprogramowania do sterownika Link do komentarza
andrzejgrochocki Napisano 16 października 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 16 października 2020 Wszystko jasne, dziękuje za odpowiedź. Nurtuje mnie tylko fakt, że niezależnie od tego że nie ma opcji korekty, wskazana temperatura jest błędna. czy to może być podstawą reklamacji urządzenia? Jeżeli tak to pytanie w jaki sposób to przebiega, chciałbym uniknąć sytuacji, że zostanę bez sterownika na czas reklamacji. Link do komentarza
Viessmann Napisano 19 października 2020 Udostępnij #4 Napisano 19 października 2020 W przypadku urządzeń Viessmann gwarantem jest sprzedawca i nie jestem w stanie określić jak rozpatrzy reklamację Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się