jayp Napisano 8 lipca 2020 Udostępnij #1 Napisano 8 lipca 2020 Jakiś czas temu kupiłem garaż który jest w opłakanym stanie. Przeciekał dach, więc od razu zleciłem naprawę uszkodzonej papy. Niestety płyty betonowe z którego zrobiony jest sufit/dach są skorodowane i sypie się z nich. Zacząłem naprawę od wyskrobania luźniejszych elementów sufitu. Następnie zagruntowałem powierzchnie. Teraz chcę to w jakiś sposób zabezpieczyć/wyrównać. Myślałem o lekkim tynku gipsowym Knauf MP 75 L - ale chyba do garażu który nie jest ogrzewany to słaby pomysł. Ktoś mi podpowiedział, że można użyć piany pur. Ale dwie osoby poleciły mi, że najlepiej użyć kleju i na to siatka. Knauf KZW700 - Klej zbrojony z włóknem. I do tego wtopić siatkę. Proszę o poradę. Link do komentarza
Gość Napisano 8 lipca 2020 Udostępnij #2 Napisano 8 lipca 2020 7 godzin temu, jayp napisał: Myślałem o lekkim tynku gipsowym Knauf MP 75 L - ale chyba do garażu który nie jest ogrzewany to słaby pomysł. Żadnego gipsu do takiego pomieszczenia! Pianę PUR musisz czymś odizolować od dostępu powietrza. Najlepiej jakąś chemią budowlaną na bazie cementu... a ta siatka to chyba tylko po to, żeby wydać kasę i - ewentualnie - uzyskać w miarę jednakową grubość warstwy wykańczającej... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się