igor28 Napisano 17 grudnia 2007 Udostępnij #1 Napisano 17 grudnia 2007 Mam blat kuchenny z płyty wiórowej pokrytej laminatem, niestety jest mocno zniszczony.Jaką farbę/lakier wybrać,żeby go odświeżyć? Link do komentarza
moraweczka Napisano 18 grudnia 2007 Udostępnij #2 Napisano 18 grudnia 2007 Cytat Mam blat kuchenny z płyty wiórowej pokrytej laminatem, niestety jest mocno zniszczony.Jaką farbę/lakier wybrać,żeby go odświeżyć? Rozwiń Powierzchnię blatu należy zeszlifować papierem ściernym aż do uzyskania gładkiej powierzchni. Czasami aby osiągnąć oczekiwany rezultat, potrzebne jest jeszcze szpachlowanie.Następnie gruntujemy blat alkidową farbą i po wyschnięciu nakładamy emalię alkidową. Link do komentarza
Sławomir Napisano 18 grudnia 2007 Udostępnij #3 Napisano 18 grudnia 2007 Cytat Mam blat kuchenny z płyty wiórowej pokrytej laminatem, niestety jest mocno zniszczony.Jaką farbę/lakier wybrać,żeby go odświeżyć? Rozwiń Odnowienie blatu pokrytego laminatem można porównać do próby regeneracji papieru toaletowego - efekt żaden a niepotrzebna strata czasu i pieniędzy. Blat trzeba po prostu wymienić. Link do komentarza
igor28 Napisano 20 grudnia 2007 Autor Udostępnij #4 Napisano 20 grudnia 2007 Cytat Odnowienie blatu pokrytego laminatem można porównać do próby regeneracji papieru toaletowego - efekt żaden a niepotrzebna strata czasu i pieniędzy. Blat trzeba po prostu wymienić. Rozwiń Dzięki Sławomir za "sprowadzenie na Ziemię". Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się