Skocz do zawartości

Historia edycji

mac10

mac10

15 minut temu, uroboros napisał:

Kondensator przeciwzakłóceniowy...

W sumie to mogę go kupić i przetestować czy coś to zmieni. Jak możesz to napisz coś więcej na ten temat.

14 minut temu, mhtyl napisał:

Czy po złożeniu całości ale bez szczotek i ręcznym kręceniu sworzniem gwintowanym w przekładni kątowej wirnik obraca sie lekko?

Tak, obraca się lekko. Resztę rzeczy postaram się jutro sprawdzić. To już nie jest na moje nerwy dzisiaj :D

mac10

mac10

12 minut temu, uroboros napisał:

Kondensator przeciwzakłóceniowy...

W sumie to mogę go kupić i przetestować czy coś to zmieni. Jak możesz to napisz coś więcej na ten temat.

12 minut temu, mhtyl napisał:

Czy po złożeniu całości ale bez szczotek i ręcznym kręceniu sworzniem gwintowanym w przekładni kątowej wirnik obraca sie lekko?

Tak, obraca się lekko.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• A co wspólnego ma ocieplenie lukarny z lokalizacją krokwi? Najwyżej do prawej krokwi dobijesz kawałek belki tak, aby zlicować istniejącą krokiew z murem lukarny...
    • Nie jestem pewien, czy dobrze rozumiem. Czy chodzi o krokwie w tej zasadniczej części dachu, na lewo i prawo od lukarny? Bo jeżeli tak, to przecież krokwie nie muszą znajdować się blisko niej.
    • Patryk3321  dobrze zareagowałeś na ten dziki remont, pisząc tu na forum.   Dodam, że to, co tam leży, (gary i belki) to nie jest całe obciążenie tego stropu gęstożebrowego, przyjdzie jeszcze obciążenie nadbetonem.    Teriva najlżejszy,  ciężar własny z nadbetonem to około 0,3 tomy na m², jak zrobisz tam 100 m2 stropu to masz 30 ton ciężaru własnego stropu, a to niestety nie koniec.   Belki stropowe osadzone bezpośrednio na podkutej ścianie (bez pełnego oparcia  na przelot) to zwiększa ryzyko.   Tego typu mury na zaprawie wapiennej mają zazwyczaj niską wytrzymałość na ściskanie – często poniżej 1-5 MPa. Zaprawy wapienne są "miękkie" i podatne na degradację z czasem, zwłaszcza pod wpływem wilgoci, mrozu czy soli, co osłabia całą strukturę.        
    • Musisz wstawić fotki albo to narysować.
    • Witam, mam taki problem firma która budowała mi dom coś im nie poszło z czytaniem rysunku i wymiarami a mianowicie mury lukarny dachowej są równe ale krokwie z jednej strony jest 15cm od muru a z drugiej strony dochodzi do muru na zero i tu moje pytanie jak naprawić ten błąd czy ktoś ma jakieś pomysły zeby obróbka dachu zaczynała sie później równo z murem? Lewa krokiew dolega do muru i a prawa jest od muru 15cm gdy ocieple styropianem 15cm to w tedy obrobka blachy pójdzie z prawej strony równo z murem a z lewej bedzie isc od ściany.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...