Skocz do zawartości

Historia edycji

Elfir

Elfir

Właśnie o to mi chodziło. 
Autorka chce zablokować budowę przed wydaniem WZ. Moim zdaniem jednak na to nie ma szans, musi czekać na wydanie WZ i się odwołać wskazując np. kwestie zacienienia sąsiednich nieruchomości i ich działek (jeśli urzędnicy na to nie zwrócą uwagi we WZ). Z tym, że nowy szeregowiec ma być postawiony prawie 9 m od płotu autorki. Czyli co najmniej 12-13 m od domu autorki. Nie sądzę, by było tak wielkie zacienienie. 

Natomiast odwoływanie się na zasadzie "jesteśmy mieszkańcami szeregowca i więcej szeregowców nie chcemy" raczej szans na powodzenie nie ma.

Jeśli mieszkańcy faktycznie chcą mieć spokój, powinni wykupić tę działkę.

I nie liczyłabym na to, że deweloper będzie wnioskował o niskie, rzadko rozrzucone na działce bungalowy. 

Elfir

Elfir

Autorka chce zablokować budowę przed wydaniem WZ. Moim zdaniem jednak na to nie ma szans, musi czekać na wydanie WZ i się odwołać wskazując np. kwestie zacienienia sąsiednich nieruchomości i ich działek (jeśli urzędnicy na to nie zwrócą uwagi we WZ). Natomiast odwoływanie się na zasadzie "jesteśmy mieszkańcami szeregowca i więcej szeregowców nie chcemy" raczej szans na powodzenie nie ma.

Jeśli mieszkańcy faktycznie chcą mieć spokój, powinni wykupić tę działkę.

I nie liczyłabym na to, że deweloper będzie wnioskował o niskie, rzadko rozrzucone na działce bungalowy. 

Elfir

Elfir

Autorka chce zablokować budowę przed wydaniem WZ. Moim zdaniem jednak na to nie ma szans, musi czekać na wydanie WZ i się odwołać wskazując np. kwestie zacienienia sąsiednich nieruchomości i ich działek (jeśli urzędnicy na to nie zwrócą uwagi we WZ). Natomiast odwoływanie się na zasadzie "jesteśmy mieszkańcami szeregowca i więcej szeregowców nie chcemy" raczej szans na powodzenie nie ma.

Elfir

Elfir

Autorka chce zablokować budowę przed wydaniem WZ. Moim zdaniem jednak na to nie ma szans, musi czekać na wydanie WZ i się odwołać wskazując np. kwestie zacienienia sąsiednich nieruchomości i ich działek (jeśli urzędnicy na to nie zwrócą uwagi we WZ). 

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...