miki413 Napisano 3 marca 2020 #1 Napisano 3 marca 2020 Witam serdecznie. Mam pytanie jak wygląda prawnie fizyczny podział (ogrodzenie) działki na mniejsze i wynajmem. Mam dużą działkę budowlaną którą chciałbym podzielić ogrodzeniem na kilka mniejszych (ok 5arów każda) i podprowadzić do nich prąd i wodę. Takie działki chciałbym wynająć w celach rekreacyjnych postawienie altany, grill rozłożenie basenu itd. Jak wygląda to od strony prawnej? Czy jest możliwość na każdej z tych działek postawienie małego domku 20-30m2? Pozdrawiam
Gość mhtyl Napisano 3 marca 2020 #2 Napisano 3 marca 2020 Najpierw musisz się dowiedzieć co na to MPZP albo WZ czy zezwala się na taką zabudowę.
retrofood Napisano 3 marca 2020 #3 Napisano 3 marca 2020 2 godziny temu, miki413 napisał: Jak wygląda to od strony prawnej? Zależy gdzie to jest, bo na niektórych działkach nawet grilla nie możesz postawić. Ani auta zaparkować.
miki413 Napisano 3 marca 2020 Autor #4 Napisano 3 marca 2020 Jest to działka budowlana. Stoi na niej stary budynek gospodarczy z podciągniętą wodą oraz prądem. Z tego co się orientuję nie ma MPZP dla mojej działki ale jeszcze zapytam w urzędzie. Jeżeli chodzi o te "domki" to myślałem o czym w stylu domków holenderskich lub kontenerów mieszkalnych
Gość mhtyl Napisano 3 marca 2020 #5 Napisano 3 marca 2020 2 godziny temu, miki413 napisał: Jeżeli chodzi o te "domki" to myślałem o czym w stylu domków holenderskich lub kontenerów mieszkalnych Musisz o to pytać w gminie czy takie coś będziesz mógł zrobić a potem wystąpić o WZ. To co chcesz zrobić to taka tzw agroturystyka.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się