adamo82 Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 19 listopada 2007 mam pytanie odnośnie futryn ( nie wiem czy dobrze to nazwalem , bo futryna kojarzy mi sie raczej z drzwiami a tu drzwi ma nie byc) spotkaliscie sie z ową futryna w kształcie trapezu , jak sa zwykle prostokaty czy łuki to mi chodzi o taki trapez gdzie jedno z pionowych ramion jest wyzsze od drugiego o jakies 20-30 cm. Mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli pzdr Link do komentarza
krawiec Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij #2 Napisano 19 listopada 2007 Jak to wygląda? Bo z opisu to futryna taka wydaje się podobna do dekoracji seriali ... dawno temu, w odległej gaktyce,,,, Jeśli to to może być świetny efekt tylko pewnie trzeba robić na zamówienie. Link do komentarza
Marcyśka Napisano 21 listopada 2007 Udostępnij #3 Napisano 21 listopada 2007 mnie raczej kojarzy się to z drzwiami Kubusia Puchatka - też nie mają kształtu równego prostokąta> Link do komentarza
adamo82 Napisano 21 listopada 2007 Autor Udostępnij #4 Napisano 21 listopada 2007 Cytat mnie raczej kojarzy się to z drzwiami Kubusia Puchatka - też nie mają kształtu równego prostokąta> masz gdzies moze zdjecie tych drzwi kubusia puchatka bo moze o wlasnie takie mi chodzi to bym mial wzor glif sie nazywa cos takiego |\| | cos takiego Link do komentarza
foto Napisano 22 listopada 2007 Udostępnij #5 Napisano 22 listopada 2007 Są takie futryny wzorowane na plastrach miodu: /-\ | |trudne do naszkicownia ale jakoś tak to wygląda Link do komentarza
cichy13 Napisano 12 kwietnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 12 kwietnia 2009 jeżeli nie ma być drzwi to nazywa się to tunel i nie ma uszczelki zawiasów i przeciwblachy pod zamek,trapezów nikt nie produkuje tylko prostokąty. Dobrym rozwiązaniem jest zamówić taki tunel regulowany najlepiej Porta-System i go przerobić czyli skrócić jeden bok i dociąć to wszystko do siebie, jezęli natomiast otówr jest wyższy od standardowego to można zamówić boki od naświetla robionego na bazie tej samej ościeżnicy i też po przeróbce je ze sobą połączyć tka że idealnie zabudują otwór.pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się