Cena dachu, kopertowy czy dwuspadowy
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Może ktoś miał taki problem. Otóż chcę wymienić pokrycie z blachy płaskiej na rąbek (również na rąbek) na dachu z lukarną (którą chcę ocieplić razem z resztą budynku). Dach z wiatrownicą wystawałby wtedy o dodatkowe ok 21 cm od szczytu (obecnie równo dach się kończy ze ścianą). Wielu wykonawców mi mówiło, że najpierw powinienem ocieplić lukarnę (bo potrzebne jest wcięcie już w ocieplenie) oraz przy ścianach szczytowych (aby wiatrownice się zgrywały). Problem polega na tym, że nikt nie przyjdzie i nie zrobi takiej małej, punktowej roboty. Zastanawiam się teraz czy najpierw ocieplić budynek a dopiero później wymieniać pokrycie dachowe. Jednak nie wiem jak by elewatorzy ułożyli ocieplenie na lukarnie. Tuż przed zakładką blachy dachu na ścianę czy od razu aż do blachy i jak to później zdjąć i wykończyć.
-
Witam z mężem na lato zastanawiamy się nad budową domku prefabrykowanego z firmy deltax ale ciężko jest znaleźć jakąś opinie o tej firmie czy ktoś miał już z nią do czynienia ? Jak budują domy ? Pisałam z jedną osoba i mówiła że jest zadowolona jedynie co to musiała zrobić w niektórych miejscach wylewkę bo była lekko krzywa lecz za takie pieniądze jest zadowolona z domku i jak na razie dobrze się mieszka ....
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez sk: a co w przypadku gdy mamy płytę fundamentową opartą na palach? wykonawca twierdzi, że wystarczy ocieplenie płyty od góry, a więc spód płyty będzie na hydroizolacji, chudym betonie i piasku, bez ocieplenia od dołu. Podobno nie da się go ułożyć mając palowanie
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się