Mateo12085 Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij #1 Napisano 6 sierpnia 2019 Witam mam pytanko czy otulina rury ceramicznej ma duży wpływ jak ten co mi stawia włożył ja odwrotnie , włożył płowe frędzlami do zewnątrz a nie do wewnątrz a resztę już normalnie ? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij #2 Napisano 6 sierpnia 2019 49 minut temu, Mateo12085 napisał: Witam mam pytanko czy otulina rury ceramicznej ma duży wpływ jak ten co mi stawia włożył ja odwrotnie , włożył płowe frędzlami do zewnątrz a nie do wewnątrz a resztę już normalnie ? O jakiej rurze piszesz? jaka otulina z jakimi frędzlami? napisz raz jeszcze bardziej składnie pytanie. Link do komentarza
Mateo12085 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 sierpnia 2019 Dokładnie wkład kominowy ceramiczny , ocieplenie komina rury ceramicznej fi 160 otulina , https://allegro.pl/oferta/ocieple https://allegro.pl/oferta/ocieplenie-komina-rury-ceramicznej-fi-160-otulina-7193783937 nie-komina-rury-ceramicznej-fi-160-otulina-7193783937 Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 6 sierpnia 2019 Nic się nie stało, tylko wkładając odwrotnie ciężej mu szło wciśniecie ocieplenia. Nie martw się nic się nie stało, może tak być. Link do komentarza
Mateo12085 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij #5 Napisano 6 sierpnia 2019 Dzięki wielkie , bo już mówili mi ze później po paru latach może ściana mi pękać , ze będzie jakieś złe skraplanie czy coś . Ze trzeba wyburzać i od nowa robić to Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij #6 Napisano 6 sierpnia 2019 17 minut temu, Mateo12085 napisał: Dzięki wielkie , bo już mówili mi ze później po paru latach może ściana mi pękać , ze będzie jakieś złe skraplanie czy coś . Ze trzeba wyburzać i od nowa robić to To jest tylko ocieplenie, a wełna która ociepla wkład ceramiczny jest sprasowana i posiada z jednej strony poprzeczne nacięcia po to aby łatwiej ułożyła w się w koło a z drugiej ma przyklejoną coś na wzór flizeliny po to aby przy wkładaniu między obudowę komina a wkład ceramiczny nie haczyła się i gładko można było wcisnąć ocieplenie. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij #7 Napisano 6 sierpnia 2019 Odwrotnie włożona izolacja powoduje pogorszenie ocieplenia (nacięcia rozejdą się tworząc pustą przestrzeń), co w skrajnie niekorzystnych warunkach (b. wysoka temp. spalin) może powodować np. pękanie tynku na kominie. Link do komentarza
Mateo12085 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij #8 Napisano 6 sierpnia 2019 Tam będzie koza lub piec kafolowy , będzie użyta może z 10 razy do roku , ale widać każdy ma inne teorie . Z góry dzięki Link do komentarza
Mateo12085 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij #9 Napisano 6 sierpnia 2019 Z 5 pustaków , ocieplina jest odwrotnie założona reszta nuz była dobrze , czy to ma naprawdę duże znaczenie ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się