Tadeusz3 Napisano 13 lutego 2019 #1 Napisano 13 lutego 2019 Dobry wieczór, szukam symbolu oprawy z czujnikiem ruchu do projektu oraz informacji, jakim kablem ją podłączyć: YKYp 3x1,5mm czy 4x1,5mm. W sumie to czujnik tej oprawy jest stale włączony i powinien wystarczyć 3x1,5mm. Czy ktoś już może montował i podłączał takie oprawy?
Gość Napisano 13 lutego 2019 #2 Napisano 13 lutego 2019 Oprawa do czego??? Wujek Google wyrzucił mi... dużo różnych również z symbolami i przy pomyśleniu można wyciągnąć wnioski jakim PRZEWODEM, nie KABLEM, można je podłączyć
Gość mhtyl Napisano 13 lutego 2019 #3 Napisano 13 lutego 2019 Tadziu, nie umiesz poszukać w necie? na prawdę musisz Nas męczyć aby ktoś za ciebie odwalił zadanie domowe? Jakiej oprawy? czego szukasz? ma to być na zewnątrz czy wewnątrz, do warsztatu,garażu czy do domu/mieszkania? Masz podane kilka rodzajów, przyda się czy nie? Oprawa z czujnikiem ruchu i zmierzchu plafon E27 SENSOR 323E Lampa FRS 30
Tadeusz3 Napisano 13 lutego 2019 Autor #4 Napisano 13 lutego 2019 Przepraszam, pytałem także o symbol rysunkowy do projektu...
Gość Napisano 13 lutego 2019 #5 Napisano 13 lutego 2019 Widzisz, mhtyl'u, człowiek się stara, szuka i znajduje nie to, co przyszło do głowy pytającemu... Musimy odkurzyć czarodziejskie kule kryształowe i odnowić kontakty z WRÓŻEM MACIEJEM...
Gość mhtyl Napisano 13 lutego 2019 #6 Napisano 13 lutego 2019 1 godzinę temu, Tadeusz3 napisał: Przepraszam, pytałem także o symbol rysunkowy do projektu... Symbol graficzny, bo rysunek to dzieci na plastyce w szkole robią. Jak widzisz nikt tu nie jest wróżbita aby wiedzieć to czego ty potrzebujesz i do czego to potrzebujesz.
Tadeusz3 Napisano 13 lutego 2019 Autor #7 Napisano 13 lutego 2019 3 godziny temu, mhtyl napisał: Symbol graficzny, bo rysunek to dzieci na plastyce w szkole robią. Jak widzisz nikt tu nie jest wróżbita aby wiedzieć to czego ty potrzebujesz i do czego to potrzebujesz. Nie wiem czemu ciągle tak deprecjonujesz i ośmieszasz moje pytania. Symbol -> projekt, u mnie skojarzenie jest tylko jedno, ponieważ nie ma chyba sensu stosować symboli w opisie, a potem dodatkowo wyjaśniać co one oznaczają. Na rysunku aż tyle miejsca nie ma i stąd konieczność stosowania symboli. Pytałem o symbol więc byłbym wdzięczny za symbol, a takie pouczenia można chyba sobie tu darować, prawda?
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 14 lutego 2019 #8 Napisano 14 lutego 2019 Przede wszystkim do schematu i tak powinno się zrobić legendę. A szczególnie gdy pojawiają się w nim nietypowe elementy. Bez tego będą tylko problemy i niejasności. Same czujki ruchu najczęściej oznacza się takim symbolem. 1
Gość mhtyl Napisano 14 lutego 2019 #9 Napisano 14 lutego 2019 16 godzin temu, Tadeusz3 napisał: Nie wiem czemu ciągle tak deprecjonujesz i ośmieszasz moje pytania. Symbol -> projekt, u mnie skojarzenie jest tylko jedno, ponieważ nie ma chyba sensu stosować symboli w opisie, a potem dodatkowo wyjaśniać co one oznaczają. Na rysunku aż tyle miejsca nie ma i stąd konieczność stosowania symboli. Pytałem o symbol więc byłbym wdzięczny za symbol, a takie pouczenia można chyba sobie tu darować, prawda? Nie, nie można sobie darować bo jak widzisz błędnym pytaniem wprowadziłeś wszystkich, no prawie wszystkich w błąd. Uważasz się za projektanta? a nie umiesz sformułować poprawnie pytania. Więc nie miej żalu do mnie tylko sam do siebie.
pikuś1 Napisano 3 sierpnia 2019 #10 Napisano 3 sierpnia 2019 przy oprawach takich wystarczy 3x1,5 , przy dużym obciążeniu - gniazdka 3x2,5
Gość mhtyl Napisano 3 sierpnia 2019 #11 Napisano 3 sierpnia 2019 2 godziny temu, pikuś1 napisał: przy dużym obciążeniu - gniazdka 3x2,5 Tylko mowa tu o oświetlenie a nie o gniazdkach.
robson33 Napisano 18 września 2019 #12 Napisano 18 września 2019 Generalnie rozna symbolike stosuja rozni projektanci... Najwazniejsze zebys zrobil dobrze opisana legende, nawet mozna takim prostym sposobem jak tutaj pokazane
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się