ha44 Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij #1 Napisano 19 stycznia 2019 Hej ! Coraz więcej fachowców ceni sobie wygodne i bezpieczne rozwiązania przy wykonywaniu pracy. Jeżeli na co dzień, przykładamy wagę do modnej i wygodnej odzieży, dlaczego nie powinniśmy kierować się tym samym w czasie wykonywania pracy ? Jakby nie patrzeć, większość z nas spędza w pracy dużą część dnia, więc dlaczego mielibyśmy sobie odmawiać komfortu i zyskując przy tym na bezpieczeństwie ? Zaopatrywaniem w akcesoria robocze zajmuję się od długiego czasu- od 1993. Sam także wykonuje rozmaite prace które dla niektórych fachowców są codziennością, i staram się zrozumieć ich najistotniejsze potrzeby aby dostrzec co można by zmienić, a praca przebiegała przyjemniej Chętnie udzielę wszelkich porad i odpowiedzi w tym poście lub PW bądź michal.romex@gmail.com ;-) Jestem tutaj dla Was Zachęcam także do przejrzenia całej oferty sklepu http://www.romexwronki.pl Pozdrawiam kolegów Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij #2 Napisano 19 stycznia 2019 57 minut temu, ha44 napisał: Jakby nie patrzeć, większość z nas spędza w pracy dużą część dnia, więc dlaczego mielibyśmy sobie odmawiać komfortu i zyskując przy tym na bezpieczeństwie ? Akurat co do tego zwykły, szary pracownik pracujący w firmie nie ma na to wpływu, nosi i ubiera to co pracodawca kupi. Link do komentarza
ha44 Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij #3 Napisano 19 stycznia 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, mhtyl napisał: Akurat co do tego zwykły, szary pracownik pracujący w firmie nie ma na to wpływu, nosi i ubiera to co pracodawca kupi. Są tacy i tacy. Ciężko przeważnie udowodnić, że to jest tak samo ważne a nawet ważniejsze niż wiele innych rzeczy w firmie. Niestety jeszcze daleko nam do standardu. Naprawdę jest to ważne, a pracodawca się przekonuję wtedy jak coś się stanie. Jak z produktami kupujesz najtańszy za 7 dni kupujesz drugi, lepszy . Pozdrawiam Edytowano 19 stycznia 2019 przez ha44 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij #4 Napisano 19 stycznia 2019 Nie jest tajemnicą, że większość pracodawców kupuje najtańsze produkty (a wiadomo kto kupuje tanio ten kupuje dwa razy) i najważniejsze musza posiadać certyfikaty oraz spełniać normy stanowiskowe, te tanie produkty też spełniają niestety. Link do komentarza
ha44 Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij #5 Napisano 19 stycznia 2019 (edytowany) 21 minut temu, mhtyl napisał: Nie jest tajemnicą, że większość pracodawców kupuje najtańsze produkty (a wiadomo kto kupuje tanio ten kupuje dwa razy) i najważniejsze musza posiadać certyfikaty oraz spełniać normy stanowiskowe, te tanie produkty też spełniają niestety. Tak spełniają. BTW Zobacz w DE czy masz rękawice za 0,50 gr ? Idą pożywki na Wiosnę, mocno się zmieni cena. Więc jeszce więcej cisnąć będą na "oszczędność " Edytowano 19 stycznia 2019 przez ha44 błąd stylistyczny (zobacz historię edycji) Link do komentarza
demo Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij #6 Napisano 19 stycznia 2019 (edytowany) OK. Edytowano 19 stycznia 2019 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ha44 Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij #7 Napisano 19 stycznia 2019 Przed chwilą, demo napisał: Tak samo jak w miarę poprawna pisownia. Naprawdę. Zawsze się znajdzie mądry co przypilnuję !Dzięki, bez Ciebie to już nie to samo. Za szybko napisałem bo jak zwykle robię 3x na raz ... Link do komentarza
demo Napisano 19 stycznia 2019 Udostępnij #8 Napisano 19 stycznia 2019 (edytowany) OK. Edytowano 19 stycznia 2019 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ha44 Napisano 19 stycznia 2019 Autor Udostępnij #9 Napisano 19 stycznia 2019 kurde... Piszesz i masz Link do komentarza
Adrian_21 Napisano 8 marca 2020 Udostępnij #10 Napisano 8 marca 2020 Polecam firmę Maglo Katalog_firmy_Maglo.pdf Link do komentarza
Knapik45 Napisano 9 marca 2020 Udostępnij #11 Napisano 9 marca 2020 Odzież robocza oraz ochronna w wielu branżach jest obowiązkowa - tam gdzie pracownik jest w zasadzie narażony na nieustanny kontakt z zanieczyszczeniami, na przykład mechanicy czy budowlańcy prawie cały czas mają do czynienia z tłuszczami czy innymi produktami na oleistej bazie, które zostawiają bardzo trudne do usunięcia plamy. Albo gdzie jest narażony na grożne czynniki. Zapewnienie odziezy należy dy pracodawcy. Ze swojej strony polecam po prostu przejrzeć sobie ubrania robocze w kilku hurtowniach. Ze swojej strony polecam kontakt z tą firmą: Ferpol tel: 46 832 80 20 Link do komentarza
zapracowany92 Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij #12 Napisano 29 lipca 2021 Zgadza się, zapewnienie odzieży roboczej i ochronne jest obowiązkiem pracodawcy. Jeżeli na stanowiskach występują zagrożenia wówczas pracownikowi należy zapewnić środki ochrony indywidualnej zgodne, najogólniej mówiąc z przepisami. To czy stosowanie śoi jest obowiązkowe zależy od stanowiska pracy, nie branży. Jeżeli na stanowisku występuje wyłącznie brud, wtedy wystarczy zapewnić zwykłą odzież roboczą, która nie chroni przed konkretnymi zagrożeniami, których skutkiem mogą być urazy, inwalidztwo lub śmierć. Bez śoi nie można dopuścić pracownika na stanowisko pracy, na którym występują zagrożenia, a niewyposażony pracownik może odmówić wykonywania pracy w takich miejscach (ale musi wcześniej powiadomić o tym pracodawcę). Skoro polecacie sobie różne firmy to ja polecam hurtownię bhp SAFERO .PL https://www.safero.pl/ , mają dobre ceny, chętnie doradzają i są bardzo zorientowani w temacie. Link do komentarza
Veronica87 Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij #13 Napisano 22 listopada 2021 Jeśli szukacie dobrej jakości odzieży roboczej, która oprócz dobrego wyglądu zapewni przede wszystkim świetną ochronę, zajrzyjcie na stronę internetową https://www.nuka.pl/odziez-robocza. Można tam trafić na bardzo bogatą ofertę takich produktów. Link do komentarza
retrofood Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij #14 Napisano 22 listopada 2021 Mnie rękawice robocze by się przydały. Bo zapas właśnie mi wyszedł. Link do komentarza
LosBlantos Napisano 28 października 2022 Udostępnij #15 Napisano 28 października 2022 Nie chciałbym tworzyć nowego tematu, a ciekawi mnie, czy ktoś z was miał styczność z ubraniami roboczymi firmy Protect2U? Mało o niej jest opinii w internecie, a szukam jakichś kurtek softshell dla firmy, za rozsądne pieniądze. Link do komentarza
tecrain Napisano 21 stycznia 2024 Udostępnij #16 Napisano 21 stycznia 2024 Dnia 28.10.2022 o 12:27, LosBlantos napisał: Nie chciałbym tworzyć nowego tematu, a ciekawi mnie, czy ktoś z was miał styczność z ubraniami roboczymi firmy Protect2U? Mało o niej jest opinii w internecie, a szukam jakichś kurtek softshell dla firmy, za rozsądne pieniądze. ja miałem od nich buty długie wzmocnione , wytrzymale ciepłe. Ubrań nie kupowalem Link do komentarza
Renoma141 Napisano 17 maja 2024 Udostępnij #17 Napisano 17 maja 2024 Ja za to polecam sklep z odzieżą roboczą oraz bardzo dobrym wyborem butów roboczych https://bhpodziez.pl/ -> szzczerze polecam buty polskiego producenta PPO, którego buty ten sklep internetowy ma w najlepszej cenie, jaką znajdziecie w internecie. Polecam sprawdzić trzewiki robocze, które posłużą naprawdę długi czas, niezależnie czy pracujecie na budowie czy w fabryce: https://bhpodziez.pl/obuwie-robocze/trzewiki-robocze/ Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się