Pomocnik Napisano 25 grudnia 2018 #1 Napisano 25 grudnia 2018 W naszym ogrodzie okazale prezentują się schody, które wykonałem ze starych podkładów kolejowych. Po ich oszlifowaniu odsłoniła się jasna tkanka drewna z ciekawym rysunkiem. Jednak te gładkie elementy schodów podczas dżdżystej pogody stają się śliskie. Musimy uważać! - mówi Mariusz, Członek Klubu Budujących Dom, który twarde nawierzchnie ułożył w 2017 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/26080-schody-w-ogrodzie-ze-starych-podkladow-kolejowych
Gość Ja Napisano 25 grudnia 2018 #2 Napisano 25 grudnia 2018 Ktoś tu upadł na głowę,przecież te podkłady są spryskane ddt,usuńcie to z ogrodu jak najszybciej- i nie do pieca tylko do utylizacji
Gość mhtyl Napisano 26 grudnia 2018 #3 Napisano 26 grudnia 2018 18 godzin temu, Gość Ja napisał: Ktoś tu upadł na głowę,przecież te podkłady są spryskane ddt Chyba sam upadłeś na głowę wypisując takie bzdury, najpierw sprawdź czym są impregnowane a potem pisz.
Gość gawel Napisano 26 grudnia 2018 #4 Napisano 26 grudnia 2018 10 minut temu, mhtyl napisał: Chyba sam upadłeś na głowę wypisując takie bzdury, najpierw sprawdź czym są impregnowane a potem pisz. A czym sa impregnowane?
Gość mhtyl Napisano 26 grudnia 2018 #5 Napisano 26 grudnia 2018 1 minutę temu, gawel napisał: A czym sa impregnowane? Były kiedyś impregnowane olejem kreozotowym, obecnie nie wiem bo ten środek podobno został już dawno temu wycofany i zastąpiony jakimś podobnym ale mniej szkodliwym środkiem Teraz większość podkładów jest z drewna jak dobrze pamiętam nazwę azorowego, to drewno nie potrzebuje żadnej impregnacji.
Gość lopez Napisano 27 sierpnia 2020 #6 Napisano 27 sierpnia 2020 Owady w tym żyją więc w czym problem?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się