Bob-budowniczy Napisano 14 września 2007 Udostępnij #1 Napisano 14 września 2007 Błędy w wykonaniu pokrycia z k-g ,co wiecie ?jak naprawić? na co zwracać uwagę?Będę wdzięczny za waszą wiedzę i przestrogi. A ja też coś wiem ?? Bob Link do komentarza
piotrekk Napisano 16 września 2007 Udostępnij #2 Napisano 16 września 2007 Cytat Błędy w wykonaniu pokrycia z k-g ,co wiecie ?jak naprawić? na co zwracać uwagę?Będę wdzięczny za waszą wiedzę i przestrogi. A ja też coś wiem ?? Bob witamjest trochę możliwych do wykonania błędów przy G-K ale wszystkich błędów w poście nie da się opisać. jaki błąd, co się dzieje potem odpowiedź na pytanie, ja też coś wiem. pozdr. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 18 września 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 18 września 2007 Cytat witamjest trochę możliwych do wykonania błędów przy G-K ale wszystkich błędów w poście nie da się opisać. jaki błąd, co się dzieje potem odpowiedź na pytanie, ja też coś wiem. pozdr. Witam .Przykład mam taki,ekipa kończy pracę jednokrotnym malowaniem k-g farbą emulsyjną białą jako przygotowanie ścian dla dalszego malowania.To dobrze czy nie? Bob Link do komentarza
hesia Napisano 20 września 2007 Udostępnij #4 Napisano 20 września 2007 Cytat Witam .Przykład mam taki,ekipa kończy pracę jednokrotnym malowaniem k-g farbą emulsyjną białą jako przygotowanie ścian dla dalszego malowania.To dobrze czy nie? Bob Cze.Z moich obserwacji wynika że tak nie można bo przy malowaniu wąłkiem często nawija się na wałek ta pokładowa farba.Pozdro. Link do komentarza
paulona Napisano 28 września 2007 Udostępnij #5 Napisano 28 września 2007 Cytat Błędy w wykonaniu pokrycia z k-g ,co wiecie ?jak naprawić? na co zwracać uwagę?Będę wdzięczny za waszą wiedzę i przestrogi. A ja też coś wiem ?? Bob Mąż mówi że 1 na 10 ekip nie popełnia błędów wykonawczych bo miast się szkolić powiela błędy ,,nauczycieli,,typu ojciec tak robił to i ja tak robię.Pozdrawiam Link do komentarza
OKRENTKA Napisano 29 września 2007 Udostępnij #6 Napisano 29 września 2007 pozdrawiamy męża Link do komentarza
hesia Napisano 1 października 2007 Udostępnij #7 Napisano 1 października 2007 Cytat pozdrawiamy męża Przyłączam się do pozdrowień.Jak miło się zrobiło.Tak mtrzymać.Pozdro Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 7 czerwca 2008 Autor Udostępnij #8 Napisano 7 czerwca 2008 Montaż k-g na ścisk bez pozostawiania 2mm szczelin skutkuje pękaniem połączeń.To samo dzieje się przy szczelinach ponad 2mm.Bob Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 7 czerwca 2008 Autor Udostępnij #9 Napisano 7 czerwca 2008 Cytat Cze.Z moich obserwacji wynika że tak nie można bo przy malowaniu wąłkiem często nawija się na wałek ta pokładowa farba.Pozdro. Tak się dzieje gdy gips na łączeniach jest nie impregnowany.Bob Link do komentarza
Mystic Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij #10 Napisano 9 czerwca 2008 Przede wszystkim zbyt duży rozstaw profili (ponad 0,5m) i zbyt duże szpary między płytami. Co do kończenia malowaniem, można jak najbardziej, tylko najlepiej jakby to było robione farbą taką jaką będziemy malować docelowo (lub podkładem pod tą farbę). No i łączenia powinno się zagruntować albo chociaż zamieść szczotką, żeby odpylić, wtedy nie powinno być już efektu zwijającej się farby. No chyba, że artyści malowali mokry jeszcze gips. Link do komentarza
Adam123 Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #11 Napisano 13 czerwca 2008 Boże ciekawe kiedy ci nasi polscy wykonawcy "fachowcy" nauczą sie prawidłowo stosować prawidłowe farby?! Mamy 21 wiek i farby zmieniły sie o 180 stopni. Ręce opadają jak czytam że na surową ścianę nakładają jakąś śnieżkę (warstwa pod inne farby) ! Jak potem każda inna farba będzie sie trzymać??? Najpierw podkład ! i to dobry podkład a nie jakieś śnieżki duluxy czy kabe. Spójrzcie jaką te firmy dają gwarancję na ich produkty? Firmy zachodnie dają minimum 15 lat gwarancji !!! a u nas? jak raz wszedłem do jednej firmy co była wyżej w tym temacie opisywana jako dobra, i zapytałem sie o gwarancje jaką mogą mi udzielić to ekspedientka sie trochę zastanawiał i w końcu powiedział 5 lat Przepraszam bardzo ale to mało bo ja nie mam zamiaru przy ponownym malowaniu zrywać starą farbę co kończy sie skrobanką ściany. Pamiętajmy o jednym Pierwsza warstwa jest najważniejsza.Trochę siedzę w tym temacie i mogę udzielić jakiś rad wiec jak coś to proszę o wiadomość.PozdrawiamAdam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się