Pomocnik Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij #1 Napisano 19 listopada 2018 Zadbałem o widny wjazd, bo na ulicy nie ma latarni. Jednak oprawy najazdowe kompletnie zawiodły. Po dwóch latach zaczęły się przepalać jedna po drugiej i przed upływem trzech lat podjazd zupełnie zgasł. Nie mogę wymienić diod LED, bo kupiłem oprawy bez takiej możliwości - mówią Agnieszka i Karol, Członkowie Klubu Budujących Dom, którzy oświetlenie zewnętrzne założyli w 2011 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/a/26089-oprawy-najazdowe-z-diodami-led-kompletnie-zawiodly Link do komentarza
Gość Kozik Napisano 19 listopada 2018 Udostępnij #2 Napisano 19 listopada 2018 Zapewnie oprawy LED były zachwalane jako długowieczne >30 tys.h ciągłego świecenia:D Dużo zależy od stabilności napięcia (a właściwie: natężenia) zasilającego same diody i na tym nie ma co oszczędzać - warto upewnić się, że jest warystor i bezpiecznik. Ja miałem serię przepaleń w kilka dni po nocnej burzy. Zabezpieczenie warystorem i bezpiecznikiem kosztuje kilka-kilkanaście PLN. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się