2 godziny temu, Chaton napisał:- nie wiem jakim cudem 46/104 jest 0,6 mi wychodzi 0,44 , hol to raptem 9m2 na 104m2 domu to nie jest przesadnie duzo komunikacji
odczytałem salon 46,09 m2 dodałem kuchnię 8 i hol 9 i wyszło 63,09 ( zapomniałaś znaczy usunąć ) skutek - pomyłka
9 metrów na 100 nie jest faktycznie specjalnie dużo + obecny wiatrołap wychodzi więcej , a masz tylko 100 dlatego kombinowałem
2 godziny temu, Chaton napisał:-wc, w wc nie tylko siedzisz ale tez wstajesz, wstajesz i nie walisz łbem w umywalke przed sobą bo masz do niej dosc miejsca po to 205cm, jednoczesnie umywalka nie napada na ciebie zaraz po otwarciu drzwi bo jest od nich trochę odsunieta. Poza tym w wc pomaga sie tez małemu dziecku sie zalatwic, czy rzyga (pomijam powód).
o ile wymiar dobrze odczytałem 0,81 m szerokości to marne szanse na nienapadanie umywalką o ile piszemy o pełnowymiarowej umywalce
chyba że wejście na +/- środku długiej ściany umywalka w lewo muszla w prawo albo odwrotnie .
przy obecnym zamyśle to tylko namiastka umywalki a i jeszcze będzie w drodze stała.
2 godziny temu, Chaton napisał:Plus wąskiego wc to tez łatwiejsze utrzymanie pionu po pijaku tak mi wlasnie przyszlo na myśl 😁
z tym argumentem dyskutować nie potrafię - tylko że jak się nawalony jak bąk obywatel zaprze nogami i rękoma o ściany to celowniczy będzie miał dość ciężki dostęp do sprzętu by nim sterować
podobnie z rzyganiem bardziej starasz się być przy dziecku niż za dzieckiem ( przynajmniej ja ) tu z przy widzę problem.
2 godziny temu, Chaton napisał:- co do nastepnego fragmentu nie rozumiem co masz na mysli, z wiatrolapem to chcialam jeszcze tak pokombinowac zeby zabudowac czesc zadaszonego wejscia i tam zrobic szafke na buty i przejscie do garazu/wiaty wtedy w wiatrołapie zrobiloby sie trochę przestronniej
-garaz ma byc wiatą obita po prostu drewnem z jakąs tanią bramą, nie bedziemy ocieplac, ma tam stac samochod rowery kosiarka itp wyszlo tego 21 m2
no właśnie tak kombinowałem żeby wiatrołap wyciepać na zewnątrz przykleić do garażu , a z obecnego wiatrołapu tylko korytarzyk więc może nawet być węższy .
Natomiast na tym etapie (planowania ) to nawet nie jest problem z większym wysunięciem dachu i stworzeniem pełnowymiarowego przedpokoju.
2 godziny temu, Chaton napisał:-taras jest centralnie na zachod, kuchnia na poludnie, wejscie od wschodu, to "n" na rzucie sie wgralo automatycznie na rzucie w kazie nie zauwazylam i nie usunęłam.
przepraszam wiem tylko to co wyczytam - nie było mnie tam , a wyczytałem jak wyczytałem
znaczy ta część do pominięcia