pooncz18 Napisano 14 maja 2018 #1 Napisano 14 maja 2018 Witam. Za miesiąc mam mięc montowane okna w nowym domu. Zdecydowalem się na tzw montaż wartswowy (cieply) przy uzyciu taśm oraz cieple parapety xps. Przed montażem muszę przygotowąc szpalety okienne bo stwierdzilem ze nie jest to mega skomplikowana sprawa i to ogarne . Pytanie mam takie dla osob , ktore tez to robily badz robią. Z jakiego materialu najlepiej wykonać szpalety? Czy kupić jakiś tynk czy klej? a moze zwykla cementowka? Ktoś może coś polecić by ladnie wyrownac wypusty w pustakach porothermu pod montaz okna. Ktoś moze robi to na codzien i doradzi bo chcialem sie za to zabrać. Bede wdzieczny za pomoc.
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 15 maja 2018 #2 Napisano 15 maja 2018 Wykończenie ościeża robi się po zamontowaniu okna - standardowo płytą G-K lub tynkiem.
pooncz18 Napisano 17 maja 2018 Autor #3 Napisano 17 maja 2018 CHodzilo mi o przygotowanie otworow pod cieply montaz , by tasmt paroizolacyjne dobrze sie przykleily na rowna nawierzchnie
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 18 maja 2018 #4 Napisano 18 maja 2018 Ościeże można po prostu wyrównać cementowo-wapienną zaprawą murarską.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się