Ad 1) Obecna kuchnia jest już podłączona do tych pionów. Ściana ma grubość 12 centymetrów, ceglana.
Ad 2) 38 centymetrów, ściana nośna murowana ;D
Ad 3) Tak, aczkolwiek na rysunku są trochę źle namalowane - po ich otwarciu na 90 stopni planowo miałyby dotykać kuchni - bądź po prostu otwierać się w drugą stronę. Tam nie ma dodatkowego miejsca.
PS.
Myślę poważnie zainwestować trochę więcej złotówek i kupić renomowany podkład Arbiton kwarcowy
https://allegro.pl/oferta/arbiton-multiprotec-1000-podklad-panele-na-ogrzewanie-podlogowe-7807088962
Ma znikomy opór cieplny, ten co miałem kupiony poprzednio ma opór taki sam jak same panele 0,07 m2K/W co z panelami daje 0,14 m2K/W, więc obawiam się, że w perspektywie czasu, może to wpływać istotnie na koszty sezonowe zużycia gazu. Czytałem fora, gdzie ktoś pisał, że pomiędzy pomieszczeniem z płytkami, a panelami z kiepskim podkładem piankowym jest odczuwalna różnica w temep. powietrza
Kwarcowe maty mają 0,006 m2K/W więc są pomijalne wręcz.
1. Zeszlifować, odpylić i zagruntować.
2. Najważniejsza jest wilgotność, jak szybciej osiągniesz, to nie ma się co pchać w wyższe temperatury.
- wilgotność nie może przekroczyć 1,8 % dla jastrychów cementowych.
- anhydrytowego wilgotność nie może przekroczyć 0,3%, wygrzewamy bardziej do 55°C.
Pytanie.
1. Grubość ściany i z jakiego materiału pomiędzy WC a kuchnią (żółty).
2. To samo pomiędzy żółtym i pomarańczowym.
3. Jak wygląda przejście z przedpokoju do kuchni (żółty). To białe to drzwi?
Spoko, patrzę na moje higrometry, jeden pokazuje 35%, drugi 36%. Stan normalny na dzień dzisiejszy. Więc u Ciebie wystarczy to co jest. Nie należy tworzyć warunków laboratoryjnych, bo życie toczy się w warunkach zwyczajnych.
PS. U mnie chodzi o wilgotność powietrza w pokoju..
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się