Lewy19 Napisano 13 kwietnia 2018 Udostępnij #1 Napisano 13 kwietnia 2018 Witam, mam do zerwania stary baranek z farba i położenie w to miejsce płytek elewacyjnych. Jakimi środkami zabezpieczyć podłoże? Tzn. Wystarczy tylko unigrunt klej do wyrównania i cerplast czy jeszcze coś potrzebne? Z góry przepraszam jak jestem w nieodpowiednim wątku. Link do komentarza
Gość Napisano 13 kwietnia 2018 Udostępnij #2 Napisano 13 kwietnia 2018 Na czym położony był ten stary baranek? I tak z ciekawości - jakie płytki elewacyjne zaplanowałeś? Na całej elewacji, czy jej części? Link do komentarza
Lewy19 Napisano 13 kwietnia 2018 Autor Udostępnij #3 Napisano 13 kwietnia 2018 Baranek na tynku cem. WAP. Na ścianie z czerwonej cegły. Będzie to pasek na 1 m wysoko licząc od góry fundamentow czyli de facto od poziomu chodnika. Dokładnie nie wiem jeszcze, ale na pewno bez spoin bo takie życzy sobie inwestor. Link do komentarza
Eksperci Weber Napisano 17 kwietnia 2018 Udostępnij #4 Napisano 17 kwietnia 2018 Dzień dobry, układanie płytek na elewacji bez spoin jest dosyć ryzykowne, ze względu na możliwość zmiany ich wymiarów pod wpływem temperatury (rozszerzalność liniowa). Dużo też zależy od wielkości płytek. W innym przypadku, polecamy niepylącą, wysokoelastyczną, cienkowarstwową zaprawę klejąca do płytek weber ZP418. Nierówności do 5 mm może Pan wyrównać za pomocą zaprawy weber ZP418. Do napraw o grubości >5 mm, zalecamy stosować zaprawy do wyrównywania i napraw weber ZT601 lub weber ZT602. Więcej informacji i szczegóły dotyczące wykonania znajdzie Pan na stronie:https://www.netweber.pl/ukladanie-plytek/produkty/odksztalcalne-kleje-do-plytek/weber-zp418.html Pozdrawiamy! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się