Pomocnik Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij #1 Napisano 23 stycznia 2018 Nowy typoszereg NIBE F2120 stanowi przełom w technologii pomp ciepła typu powietrze/woda, osiągając sezonowy współczynnik efektywności SCOP powyżej wartości 5,0! Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/ Link do komentarza
Gość Marcin Napisano 23 stycznia 2018 Udostępnij #2 Napisano 23 stycznia 2018 Ktoś może użytkuje produkt NIBE? Opinie? Cena do jakości? Link do komentarza
Gość Teo Napisano 2 stycznia 2023 Udostępnij #3 Napisano 2 stycznia 2023 Mam zainstalowaną pompę Nibe F2120-20 pracuje drugi rok, ale: w zimie bierze prądu ile chce przy ostatnich mrozach (tyko kilka dni) pobór grubo ponad sto KW na dobę, dom około 60 letni, okna trójszybowe, na ścianach styropian 15cm, poddasze ocieplone, powierzchnia 220m, 6 osób zamieszkuje, zbiornik na CWU 300l, w lato obieg CO wyłączony a zużycie CWU średnio 20KW na dobę, nie sprawdzałem ale gdyby podłączyć zwykłą grzałkę zużycie byłoby chyba mniejsze, poza tym serwis taki sobie, mam wyciek wody z obiegu, co kilka dni trzeba dopuszczać wody, sprawdzałem grzejniki rurki, wycieków brak, w trakcie przeglądu gwarancyjnego zgłosiłem serwisantowi, pokiwał głową i tyle, w lato pozdejmuję osłony może coś się znajdzie. Cena wysoka jakość marna. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się