Skocz do zawartości

Historia edycji

aaaa

aaaa

3 godziny temu, przemty napisał:

Witam.

Czy do wykonania przyłącza elektrycznego od skrzynki w granicy działki do domu należy wykonać najpierw projekt czy tylko uprawniona ekipa ma to wykonać, geodeta nanieśc na mapy?

Po wykonaniu przyłącza prądowe- energetyka zrobiła u mnie aktualizację na mapie geodezyjnej. (nie pamiętam już czy na swój czy mój koszt)

Jak wykonałem przyłącze wodociągowe/kanalizacyjne, to gdybym w terminie 1-2 miesięcy nie wykonał inwentaryzacji i nie przedstawił jej w siedzibie PWiK , to wodociągi by to zrobiły i przysłały do mnie fakturę do zapłacenia. (takie miałem zapisy w umowie!) Zrobiłem to sam, bo wychodziło to taniej.

Akurat kanalizację robiłem krótko przed końcem budowy, więc jednocześnie zrobiłem inwentaryzację powykonawczą całego budynku i nanioslem przyłącze kanalizacyjne

aaaa

aaaa

3 godziny temu, przemty napisał:

Witam.

Czy do wykonania przyłącza elektrycznego od skrzynki w granicy działki do domu należy wykonać najpierw projekt czy tylko uprawniona ekipa ma to wykonać, geodeta nanieśc na mapy?

Po wykonaniu przyłącza prądowe- energetyka zrobiła u mnie aktualizację na mapie geodezyjnej. (nie pamiętam już czy na swój czy mój koszt)

Jak wykonałem przyłącze wodociągowe/kanalizacyjne, to gdybym w terminie 1-2 miesięcy nie wykonał inwentaryzacji i nie przedstawił jej w siedzibie PWiK , to wodociągi by to zrobiły i przysłały do mnie fakturę do zapłacenia. Zrobiłem to sam, bo wychodziło to taniej.

Akurat kanalizację robiłem krótko przed końcem budowy, więc jednocześnie zrobiłem inwentaryzację powykonawczą całego budynku i nanioslem przyłącze kanalizacyjne

aaaa

aaaa

2 godziny temu, przemty napisał:

Witam.

Jak wykonałem przyłącze wodociągowe/kanalizacyjne, gdybym w terminie 1-2 miesięcy nie wykonał inwentaryzacji, to wodociągi by to zrobiły i przysłały do mnie fakturę do zapłacenia. Zrobiłem to sam, bo wychodziło to taniej.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...