sailor-ro Napisano 3 września 2017 Udostępnij #1 Napisano 3 września 2017 Witam, mam prośbę do tych, którzy mają (i tych którzy wykonują), interesują mnie techniczne aspekty wykonania wykusza jak w temacie. Pokażcie fotki, fajnie jak by były zrobione w trakcie realizacji. Mamy taki projekt, ale jak patrzę na te rysunki i spadki, to widzę,że autor nie do końca wiedział co robi. pozdrawiam M. Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 4 września 2017 Udostępnij #2 Napisano 4 września 2017 Proszę dodać jednak jakieś skany/zdjęcia z projektu. Gdzie ma być ten dach płaski? Na wykuszu, czy na głównej części budynku? Budynek parterowy czy piętrowy? Link do komentarza
zenek Napisano 4 września 2017 Udostępnij #4 Napisano 4 września 2017 (edytowany) No chyba - piszę chyba z wahaniem - nie jest to narysowane prawidłowo - bo ja tych jaskółek nie widzę na przekrojach - a powinny być w widoku - ani na rzucie więźby dachowej też nie widać, a tam już ewidentnie powinny być w szczegółach. Dla mnie dziwne pominięcie. Chyba że coś źle widzę Edytowano 4 września 2017 przez zenek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
sailor-ro Napisano 5 września 2017 Autor Udostępnij #5 Napisano 5 września 2017 Na przekroju widać attykę i te spadki po 8%.Na więźbie faktycznie słabo to widać i tylko po wysokości z przekroju(attyka) coś tam można wywnioskować. Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 5 września 2017 Udostępnij #6 Napisano 5 września 2017 Czy w projekcie opisano jakie warstwy mają być na dachu tej lukarny? Bo dachówka to najwyżej do dekoracji, szczelności nie zapewni. Link do komentarza
sailor-ro Napisano 5 września 2017 Autor Udostępnij #7 Napisano 5 września 2017 Nic nie napisano ... zrobiłem takie proste rysunki, nie wiem czy idę w dobrym kierunku. Oczywiście tam tylko papa, albo blacha na rąbek najlepiej z maszyny. Link do komentarza
zenek Napisano 5 września 2017 Udostępnij #8 Napisano 5 września 2017 Przykro - ale albo nie ogarniam rsunku - albo to jest kompletnie źle narysowane. Raczej to drugie! Link do komentarza
sailor-ro Napisano 6 września 2017 Autor Udostępnij #9 Napisano 6 września 2017 No to może to ułatwi sprawę, tak bym chciał ... to mieć zrobione Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się