Skocz do zawartości

Historia edycji

Draagon

Draagon

Dobiłem do 3,5 atm. Bez efektu - udało się nabrać 2 wiadra wody 25kg 3 wiadro woda jak niżej.

Wstawiam zdjęcia poglądowe 

1) Ostatnia spuszczona zawartość woda brudna zamulona - widok na studnię

large.20170825_165739.jpg.f43d9c65c5e028

2) Widok na kopułkę i manometr

large.20170825_165718.jpg.118bd53a1e9bed

3) Zbliżenie na połączenia kabli w kopułce

large.20170825_170015.jpg.43ba105bd54fcc

4) Widok na zawory i pozostałem kable ( tu nic nie było grzebane)

large.20170825_170025.jpg.5ea5063a664069

Planuję

1)Zdjąć właz cały

2) Odkręcić baniak kręcąc nim a wcześniej tą rurkę pionową ???

3) dobrać się do rury 

A sprzęt to:

1) Zbiornik hydroforowy "Omnigena"

2) Pompa głębinowa Omnigena 3,5'' Typu 3'5 SC

Draagon

Draagon

Dobiłem do 3,5 atm. Bez efektu - udało się nabrać 2 wiadra wody 25kg 3 wiadro woda jak niżej.

Wstawiam zdjęcia poglądowe 

1) Ostatnia spuszczona zawartość woda brudna zamulona - widok na studnię

large.20170825_165739.jpg.f43d9c65c5e028

2) Widok na kopułkę i manometr

large.20170825_165718.jpg.118bd53a1e9bed

3) Zbliżenie na połączenia kabli w kopułce

large.20170825_170015.jpg.43ba105bd54fcc

4) Widok na zawory i pozostałem kable ( tu nic nie było grzebane)

large.20170825_170025.jpg.5ea5063a664069

Planuję

1)Zdjąć właz cały

2) Odkręcić baniak kręcąc nim a wcześniej tą rurkę pionową ???

3) dobrać się do rury 

A sprzęt to:

1) Zbiornik hydroforowy "Omnigena"

2) Pompa głębinowa Omnigena 3,5'' Typu 3'5 SC

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ja nie byłem, ale jak mnie ciapły dwie na raz, było to większę od osy, ale mniejsze od szerszenia, to adrenalinke niestety musiałem wziąć, długo walczyłem, ale przegrałem. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Nigdy nie miałaś bliskiego spotkania trzeciego stopnia z pszczołą? To prawie to samo. Uwaga! Uczulenie (lub nie) nie jest dziedziczne! Ja nie mam żadnego problemu z jadem pszczoły, ale moja córka ma! I to nie jest córka adoptowana (chociaż ona tak twierdzi. Mówi ze na pewno znaleźliśmy ją w oknie życia).  A sprawdzić warto wiedza nie szkodzi.
    • Ale ja mam na mysli takie naprawde duze szerszenie . Niekoniecznie takie duze jak pterodaktyle, ale cos wielkosci powiedzmy sarny lub dzika. Z proporcjonalna iloscia i jakoscia jadu.     Nie chce robic im gniazda na dzialce, nie chce ich tutaj. Maja mnostwo miejsca dookola, las i inne dzialki, z roznymi zabudowaniami . Nie chce zeby lataly po dzialce, jak tu beda dzieci. Nie wiem tez, czy nie jestem uczulona na ich jad, i nie mam ochoty tego sprawdzac. Nie przeszkadzaja, jak jestem sama, ale zaczelam sie martwic, kiedy bylo wiecej osob.    
    • Krochmal z mąki ziemniaczanej.   Przygotuj gęsty "kisiel" z 2 łyżek mąki na litr wody i wlej go do roztworu wapna. Dzięki temu wapno staje się "kleiste", bardzo trudno je zmyć i nie utrudni wymiany gazowej.     https://sklep.poradnikogrodniczy.pl/opaska-lepowa-na-drzewa-przeciw-szkodnikom-5-m-id-1562
    • Nieprawda. Gruba przesada. Ukąszenie szerszenia niewiele różni się od pojedynczego ukąszenia pszczoły czy osy. Chodzi mi o ilość i jakość jadu. Poza tym szerszenie tak samo jak i osy oraz pszczoły, nie są agresywne same z siebie. a jedynie wtedy, gdy czują się zagrożone i w samoobronie. Ja z osami na podwórku już się polubiłem, szczególnie w lecie, Kiedyś je tępiłem, a teraz lubię i w lecie robię im poidełka, w których mogą zaczerpnąć wody. Ważne wtedy aby ścianka takiego poidełka była ukośnie zbliżona do poziomu, bo woda szybko paruje i np. z wiaderka jest im trudno nabrać wody bez ryzyka utopienia się. A w takim poidełku, nawet jak poziom wody się cofa (z powodu parowania), to i tak mogą bezpiecznie podejść i skorzystać. Ktoś te nasze kwiatki zapylać musi, a pszczoły miodnej coraz mniej...   PS. Zrób im inną możliwość zakładania gniazda, to dom zostawią w spokoju. Jak? Znajdziesz w necie.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...