Mniej więcej. Jednak jeśli teren nie jest przeznaczony pod budownictwo mieszkalne, to co im powiesz? Taryfy z grupy G są przeznaczone na potrzeby bytowe ludzi. I chociaż to pojęcie da się interpretować dość szeroko, to energetyka ma przecież organy kontrolne i nie wszystkie paragrafy da się obejść. Jest tam w ogóle sieć elektryczna dla prywatnych odbiorców?
Bardzo dobry film.
Z tego co zrozumiałem, to lepiej by było wystąpić na razie o przyłącze niskiej mocy(7-10KW). A we wniosku napisać że to ma być tylko zasilanie do bramy przesuwanej. Bo na cokolwiek innego mogą mi zaproponować C11.
I w ten sposób mogę odkładać inwestycję ile mi potrzeba beż obawy o wysokie opłaty stałe.
Jeżeli dostanę G11, to mógłbym z niej zasilać bramę i ewentualnie budowę inwestycji.
A w momencie wykonania inwestycji musiałbym podłączyć się pod ten licznik i przejść na C11.
Poprawnie ?
Przed Sądem Rejonowym w Zakopanem rozpoczął się proces w sprawie Józefa G.-M., który na Bachledzkim Wierchu postawił pięć domów. Bez żadnego zezwolenia.
Kiedy w ubiegłym roku rozpoczętą inwestycją zainteresowali się zakopiańscy urzędnicy, inwestor oświadczył, że buduje jedynie poidła dla koni. Wkrótce jednak konstrukcje zaczęły nabierać kształtu drewnianych domów - z drzwiami, oknami. Niewielkich - o metrażu około 70 m kw. - takich, jakie często buduje się na Podhalu pod wynajem dla turystów.
Kiedy zdziwieni wyglądem rzekomych poideł dla koni urzędnicy ponownie zjawili się u Józefa M., ten oświadczył, że nie zamierza budynków rozbierać.
Bacheldzki Wierch to obszar chroniony, z piękną panoramą na Tatry, na którym lokalne prawo nie dopuszcza zabudowy.