Skocz do zawartości

Historia edycji

bojka777

bojka777

11 godzin temu, zenek napisał:

1. Może zrób wyższe te drzwi - czy one mają więcej ni 2 m. wysokości? 

2. Możesz dodać do tych drzwi okno nad nimi - np. z łukiem.

3. Możesz dać inne wykończenie ściany nad drzwiami - np. imitacja kamienia, deski, coś innego - albo dodać element ozdobny - jak na rys niżej.

4. Możesz też zrobić okap nad drzwiami na wysokości rynien bocznych lukarny i połączyć to z elementem w guście tego a rysunku niżej, ale nie ażurowy tylko z zabudową - tu bym jeszcze obniżył ich poziom o 10, 15 cm  przedłużając połacie lukarny. 

Ogólnie też pogrubienie deski osłonowej, elementów konstrukcji - wg mnie - pomaga teżi wygląda lepiej - cieplej, solidniej . 

A może poprostu obniżysz strop tej lukarny, jeżeli nie zamierzasz dawać wysokich okien (drzwi przeszklonych)?  

pobrane.jpg.28ef3fba256189077d7c77a45cb69016.jpg

Drzwi w świetle muru mają 90x210cm.

Jak obniżę strop w lukarnie to automatycznie będę musiał go zmniejszyć nad całym pomieszczeniem (mam jeszcze strych).

Co myślicie o zmianie kąta nachylenia dachu lukarny względem pozostałej części dachu (nigdzie jak jeździłem samochodoem nie widziałem takiego rozwiązania)?

Dodatkowo do tego dodałbym listwy przyokienne i przestrzeń już by była dużo mniejsza...

lukarna2.JPG

listwy przyokienne.JPG

bojka777

bojka777

11 godzin temu, zenek napisał:

1. Może zrób wyższe te drzwi - czy one mają więcej ni 2 m. wysokości? 

2. Możesz dodać do tych drzwi okno nad nimi - np. z łukiem.

3. Możesz dać inne wykończenie ściany nad drzwiami - np. imitacja kamienia, deski, coś innego - albo dodać element ozdobny - jak na rys niżej.

4. Możesz też zrobić okap nad drzwiami na wysokości rynien bocznych lukarny i połączyć to z elementem w guście tego a rysunku niżej, ale nie ażurowy tylko z zabudową - tu bym jeszcze obniżył ich poziom o 10, 15 cm  przedłużając połacie lukarny. 

Ogólnie też pogrubienie deski osłonowej, elementów konstrukcji - wg mnie - pomaga teżi wygląda lepiej - cieplej, solidniej . 

A może poprostu obniżysz strop tej lukarny, jeżeli nie zamierzasz dawać wysokich okien (drzwi przeszklonych)?  

pobrane.jpg.28ef3fba256189077d7c77a45cb69016.jpg

Drzwi w świetle muru mają 90x210cm.

Jak obniżę strop w lukarnie to automatycznie będę musiał go zmniejszyć nad całym pomieszczeniem (mam jeszcze strych).

Co myślicie o zmianie kąta nachylenia dachu lukarny względem pozostałej części dachu?

Dodatkowo do tego dodałbym listwy przyokienne i przestrzeń już by była dużo mniejsza...

lukarna2.JPG

listwy przyokienne.JPG

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...