Hurtownia budowlana: Żelimet Hurt. Armatury Instal.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
ten zawsze był nieco odklejony. Jak ktoś chce trawnik, to nie chce firletek i dzwonków. Zrozumie ten, kto ma uczulenie na jad pszczół.
-
Zgadzam się – naprawdę warto działać, póki są dostępne środki. Ja również skorzystałam z programu „Czyste Powietrze” i przy okazji zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki. Zdecydowałam się na firmę Ekoplus i to była świetna decyzja – pomogli mi też ogarnąć wszystkie formalności związane z dofinansowaniem. Całość poszła sprawnie, a rachunki za prąd spadły praktycznie od razu. Jeśli ktoś się jeszcze waha – polecam poszukać porządnej ekipy i korzystać, póki można!
-
Przez Cezary Spociński · Napisano
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niezwykle cenne wskazówki. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Tak jak pisałem, po ułożeniu izolacji cieplnej od poziomu gruntu w górę, efekt będzie całkiem niezły. Nie będzie jednak idealny, bo pozostanie ucieczka ciepła na drodze ściana zewnętrzna piwnicy - grunt. Chociaż moim zdaniem jest to do przyjęcia. Przecież i tak będzie o wiele lepiej niż obecnie. Natomiast izolowanie ścian piwnicy poniżej poziomu gruntu wymagałoby bez porównania większego nakładu pracy. Pracy trudnej i potencjalnie niebezpiecznej, polegającej na odcinkowym odkopywaniu fundamentów. Powtarzam, pozostanie mostek cieplny, ale moim zdaniem lepiej pogodzić się z jego istnieniem. Załączam szkic, pokazujący, którędy będzie uciekać ciepło. -
Przez Cezary Spociński · Napisano
Tak, chodzi o izolację cieplną. Przyznam, że nie mam jeszcze dużego doświadczenia w tej tematyce, szczególnie jeśli chodzi o fachowe nazewnictwo. Poziom parteru znajduje się mniej więcej 1 metr powyżej poziomu gruntu. Stąd moje pytanie: czy w takiej sytuacji brak ocieplenia fundamentów będzie poważnym błędem lub może prowadzić do istotnych konsekwencji? W moim odczuciu, jeśli odpowiednio odizoluję piwnicę od części mieszkalnej, nie powinno to powodować większych problemów, zwłaszcza że między tymi przestrzeniami znajduje się dość duża przestrzeń.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się