Skocz do zawartości

Mój pieprzowy dylemat


Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Wątpliwość powstała podczas rozpoczynania konsumpcji wczorajszej zupy. Jako że pieprz jest moją ulubioną przyprawą, popieprzyłem słusznie powierzchnię zupy w talerzu i ze zdziwieniem stwierdziłem, że wszystkie jego drobniutkie cząsteczki "zjechały" do srodka tworząc jedną, wielką plamę. Zdumiałem się, bo gdy pieprzę np. rosół, to wszystkie rozbiegają się raczej i nawet jak sypnę grubiej w jednym miejscu, to na powierzchni układa się równomiernie.
Od czego to zależy? Edytowano przez retrofood (zobacz historię edycji)
Napisano
Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif

Napisano
  Cytat

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Istotna też może być temperatura Twojej zupy icon_confused.gif

Rozwiń  

Zupa? Powiedzmy, ze skład miała zbliżony do barszczu ukrainskiego na żeberkach. Temperatura - jak to zupy, czyli przed chwilą wrzała.

  Cytat

To czary, nie jedz tej zupy laugh.gif

Rozwiń  

Dzisiaj już nie jem, skończyła się.
Napisano
  Cytat

Oprócz tego, że określiłeś swoja zupę jako "wczorajsza", to nie napisałeś JAKA to była zupa, bo pewnie nie owocowa...

Rodzaj zupy może być istotny przy rozważaniu tego problemu...

Rozwiń  


Pewnie ziemniaczana posypana pietruszką bo takie surowce retro wczoraj nabył icon_smile.gif

Czyli nie zgadłem icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...