Anika0009 Napisano 16 maja 2016 Udostępnij #1 Napisano 16 maja 2016 Witam, mam problem ze ścianami. Otóż w salonie ściany zostały wysmarowane farba podkładowa śnieżka z lateksem. Inny fachowiec który przyszedł nałożył na to gips cienką niby warstwę potem to zagruntowal. Niestety przy naszym malowaniu farba biała akrylowa zaczęła odchodzic dużymi płatkami A gips zrobił się miękki. Co teraz?? Proszę o pomoc !!! Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 16 maja 2016 Udostępnij #2 Napisano 16 maja 2016 Czy to jest nowy dom?Zeskrobać i od nowa położyć. A kto taki mądry był żeby przed położeniem gładzi gruntować farbą? Link do komentarza
Anika0009 Napisano 16 maja 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 16 maja 2016 To nie jest nowy dom jestem 3 właścicielem tego mieszkania i taki klops. Ręce załamać. A jak zdrapac ten gips na mokro na sucho? Link do komentarza
joks Napisano 16 maja 2016 Udostępnij #4 Napisano 16 maja 2016 Ten pierwszy podkład to była Śnieżka grunt? lateksowa? i na to daliście akrylową farbę? Link do komentarza
Anika0009 Napisano 16 maja 2016 Autor Udostępnij #5 Napisano 16 maja 2016 Tak potem poszedł gips. Majster stwierdził że będzie ładnie wyglądać i jak zaczęliśmy malować to farba dochodziła platami i gips zrobił się miękki. Tylko ze majster nie wiedział ze niestety mój tata wszędzie dał ta śnieżka a nam po prostu zapomniał o tym powiedzieć. Taka sytuacja. Link do komentarza
joks Napisano 17 maja 2016 Udostępnij #6 Napisano 17 maja 2016 No to sytuacja jest niewesoła , kiedyś mi to się przytrafiło , poszła najpierw farba lateksowa a później akrylowa i odparzyło , nie wiem czemu tak się dzieje ale zauważyłem pewną prawidłowość - na akryl można i akryl i lateks , na lateks akryl już nie bardzo , potrafi zdjąć lateks całymi płatami . Niestety , czeka Cię skrobanie do żywego . Link do komentarza
Anika0009 Napisano 17 maja 2016 Autor Udostępnij #7 Napisano 17 maja 2016 A jak to zdrapac na sucho czy na mokro?] Link do komentarza
joks Napisano 17 maja 2016 Udostępnij #8 Napisano 17 maja 2016 Cytat A jak to zdrapac na sucho czy na mokro?] Rozwiń wszystkie chwyty dozwolone , spróbuj i tak i tak... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 17 maja 2016 Udostępnij #9 Napisano 17 maja 2016 Cytat A jak to zdrapac na sucho czy na mokro?] Rozwiń Na mokro będzie łatwiej i nie porobisz dziur.Popytaj w sklepach o jakiś preparat którym maluje się ściany aby lepiej odchodziła stara farba. Kiedyś taki był ale nie pamiętam jego nazwy.Zresztą jak piszesz frazę w googlach to będziesz miała w czym wybierać. Link do komentarza
mirekmirek Napisano 23 maja 2016 Udostępnij #10 Napisano 23 maja 2016 niezazdroszczę! Też jestem za drapaniem na mokro. Wydaje się, że to bezpieczniejsza opcja. Napisz czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Link do komentarza
Eksperci Śnieżka Napisano 22 czerwca 2016 Udostępnij #11 Napisano 22 czerwca 2016 Szanowny Panie,przyczyną opisanego problemu może być nałożenie zbyt cienkiej warstwy gładzi, przez co nie nastąpiło jej związanie. Najlepszym rozwiązaniem będzie mechaniczne usunięcie farby i gładzi, np. szlifierką typu żyrafa oraz dokładne oczyszczenie ściany. Następnie powierzchnię należy zagruntować ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny. Po tym zabiegu na ściany można aplikować gładź wykończeniową (np. ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ – aplikacja zgodnie z zaleceniami producenta). Po nałożeniu gładzi należy ją wyszlifować i odpylić. Potem pozostaje nałożenie farby podkładowej i użycie wybranej farby nawierzchniowej.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się