Projekt domu - czym się kierować przy wyborze?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Haha No ja wiadomo. Złapałem się jak młody pelikan, bo nie jestem budowlańcem, ale trochę dlatego liczyłem, że ktoś kto ogarnia temat powie, że to gówno to użyć potem już po gipsie budowlanym. No nic. Tak czy siak. Pierwszy stopień zdobyty. Zamawiam sobie gips budowlany i kolejne ubytki zrobię tym. @vlad1431 Mówisz o gładzi czyli już o ostatecznej fazie wygładzenia ścian stricte pod malowanie? Ta gładź Rigipsa to może warta rozważenia również do zakupu. Bo po załataniu dziur to ja chcę tę ścianę właśnie wygładzić na tyle ile się da, ale bez większych męczarni. I raczej bez wałka tylko normalnie jakąs prostą listwą. ta będzie ok? https://www.rigips.pl/masy-szpachlowe/masy-szpachlowe-finiszowe/masa-szpachlowa-promix-finish-plus
-
Najprawdopodobniej ten wynalazek to jest pewnie zwykła gładź z jakimś marketingowym dodatkiem, a ja pisałem, że użycie zwykłej gładzi przy takiej pogodzie trzeba liczyć, że każde 2mm schnie dobę. Nikt tu tego wynalazku nie zna, bo większość budowlańców nie łapie się na te marketingowe chwyty. Trzeba było najpierw zapytać zanim kupiłeś, bo wtedy doradzilibyśmy Ci gips budowlany. Ja też kiedyś używałem tylko Acryl Putza, dopóki nie kupiłem profesjonalnej gładzi Rigipsa, która do tego wychodzi taniej niż Acryl Putz. Kilkanaście zł frycowego zapłaciłeś, a to i tak tanio za pierwszy stopień prawdziwego budowlańca. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
@podczytywacz No muszę doczytać. Liczyłem, że na forum budowlanym uda się uzyskać informację w stylu: - kup 2kg gipsu budowlanego (5zł). Załataj, a potem daj tę gotową masę naprawczą Chyba na przyszłość kupię sobie to: https://www.leroymerlin.pl/produkty/gips-budowlany-2-kg-dolina-nidy-44024820.html Wydaje się, że to będzie bardzo szybko schło. I do dziur będzie idealne, bo nie potrzeba na to czasu jak np przy osadzaniu puszek itd.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Nie jest goowniana, tylko nie jest do zaklejania takich dziur I dłuuugo jeszcze nie stwardnieje... Poczytaj co i jak grubo się NAPRAWIA tą masą naprawczą... Każda chemia budowlana jest przeznaczona do konkretnego zastosowania... -
Dobrze więc, pozostanę tu przy pierwszej opcji, tzn. położeniu rur wentylacyjnych nad jętkami. Zarówno je, jak i odpowietrzenie ocieplę warstwą wełny mineralnej i z zewnątrz owinę folią paroizolacyjną ( mam jej sporo) a fragmenty folii połączę szczelnie taśmą aluminiową. Nie mam żadnych mat czy też arkuszy alu-folii, dlatego więc użyję folii paroizolacyjnej. Mam na myśli to, że przy ewentualnym "poceniu" się rur, wilgoć pozostanie w otulinie i nie wejdzie dalej w warstwę ocieplenia.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się